mandag den 28. november 2011

Roast Chicken Lunch - opskrifter

Hermed opskrifter på frokosten jeg lavede i går. Som sædvanligt, når jeg laver lidt mere "almindelig" mad med sovs og kartofler, så er det ikke mange deciderede opskrifter jeg har brugt, men blot fået inspiration til nogle af dem og så lavet det selv. Normalt bliver yorkshire pudding serveret til roast beef, men jeg havde lyst til at lave dem, så det gjorde jeg :o) Alt i alt, var det en lækker omgang, hvis jeg selv skal sige det :o)

Roast Chicken (6 pers.)
2 kyllinger - ca. 1400g pr. stk.
salt og peber
50g smør
1 dl vand

Rens og dup kyllingerne tøre. Krydr dem godt indvendigt og udvendigt med salt og peber. Gnid smørret på bryst og lår, og læg kyllingerne i et ovnfast fad. Kom dem i den forvarmede ovn (190 grader) og giv dem ca. 1 time og 20 minutter. Efter 15 minutter tilsæt ca. 1 dl vand i bunden af fadet. Dryp kyllingerne med væsken fra fadet 3-4 gange i løbet af stegningen. Tag kyllingerne ud, og lad dem hvile 1/2 time inden de parteres. Gem væsken fra fadet til sovsen.
Roast Potatoes (6 pers.)
ca. 1 1/2 kg kartofler
75g olie
salt


Skræl kartoflerne og skær del dem i 2-3 stykker afhængig af størrelsen. Put dem i en gryde, tilsæt kold vand, skyl evt. en gang, hæld vand på, så det dækker og sæt dem over at koge. Tilsæt salt når vandet koger. Hæld olien i et ildfast fad og stil det i ovnen på 220 grader. Kog dem i 5-10 minutter, indtil du kan se at kanten bliver lidt flosset, hvis du stikker til dem. Dræn vandet fra (gem det til sovsen). Lad dem dampe af et par minutter. Læg låget på gryden igen og ryst den godt, så kartoflerne bliver flossede på ydersiden. Tag fadet ud, hæld kartoflerne i, og vend det hele godt sammen, så alle kartoflerne bliver vendt i den varme olie. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag dem i ca. 40-50 minutter. Det er ikke umiddelbart nødvendigt at vende kartoflerne, men man kan godt gøre det en enkelt gang. Når de kommer ud af ovnen drysses de med salt og serveres straks.


Honning og timian glaserede gulerødder og rosenkål (6 pers.)
600g rosenkål
400g gulerødder
1 spsk honning
1 spsk olie
timian

Skræl gulerødderne og rens rosenkålene. Kom gulerødderne i koldt vand og kog dem til de er let kogte. Tag dem op og kog derefter rosenkålen i et par minutter. Begge dele skal virke underkogte. Skær gulerødderne i tykke skiver. Varm olie og honning op på en sauterpande og tilsæt timian. Sauter gulerødder og honning på panden - gerne ved lidt hård varme, så de får lidt stegeskorpe. Server straks efter stegning.

Yorkshire Pudding (12 stk.) James Martin's Great British Winter Cookbook
225g hvedemel
salt og peber
8 æg, str. m
600 ml mælk
50g vegetabilsk olie

1. Put mel, salt og peber i en skål og lav en fordybning i midten. Tilsæt æggene et efter et, som du pisker i med et piskeris. Pisk mælken i, og pisk det godt sammen, indtil dejen er glat og fri for klumper. Stil den i køleskabet i mindst 1 time, eller allerbedst natten over. Varm ovnen op til 220 grader.

2. fordel olien i 8 yorkshire pudding forme eller en fast 12 muffins-form, og put den i ovnen, så den bliver meget varm.

3. Tag forsigtigt formen ud af ovnen og fyld formene med en øse eller en kande og sæt den straks tilbage i ovnen. Bag dem i 20 minutter før du åbner lågen - ellers falder de sammen. Hvis de ikke har fået nok, reduceres varmen til 200 grader, og bager 10-15 minutter mere. Server straks.


Lav en god (opbagt) brun sauce af stegesky og kartoffelvand, og så er der serveret :o)

2 kommentarer:

  1. Hold nu op, hvor ser det godt ud :-)

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe - det var også vældig godt, hvis jeg selv skal sige det ;o) knus

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...