søndag den 20. november 2011

Vildsvineragout med grøn kartoffelmos

I går var endelig tilbage i mit køkken, men jeg følte lidt som om jeg ikke rigtigt kunne huske hvordan man laver mad, og det var heldigt at jeg nåede at få taget et - ikke vild appetitligt - billede af maden, for den vane er vi nærmest også kommet ud af.

Dagens ret i går udsprang af, at Junior skulle have broccoli-kartoffelmos til aften for første gang (det gik vildt godt :o), og så kunne vi andre jo ligeså godt få det samme, dog lavet med salt og mælk. I fryseren havde vi en pakke med vildsvin i tern, og det fik vi så baseret på opskriften på pakken.

Vildsvineragout med grøn kartoffelmos 2-3 pers.

1 pakke vildsvin i tern (350g)
20g smør
150g champignon
1 løg
2 fed hvidløg
4 dl oksebouillon
1 dl cremefine
1 tsk timian
1 spsk mel
4 store bagekartofler
½ broccolihoved
1-2 dl mælk

Smelt smørret i en sauterpande og brun kødet deri. Tag kødet op og krydr det med salt og peber. Sauter hakket løg og hvidløg i panden, og tilsæt skivede champignon efter nogle minutter. Drys en spiseske mel i og lade det suge væden op. Tilsæt bouillon og cremefine og lad det koge op. Put kødet tilbage i gryden, tilsæt  og lad det simre en lille time. Smag til, og tilsæt evt. lidt kulør - det skulle vi have haft gjort, men det glemte jeg!

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Skyl dem rigtig godt i kold vand, så vandet er helt klart. Dæk dem med koldt vand og bring dem i kog - husk IKKE at tilsætte salt. Efter 10 minutter tilsættes skyllet broccoli i små buketter og koger med i 10 min, til det er meget mørt. Dræn vandet fra og lad gryden stå på den slukkede plade i et par minutter. Pisk det godt sammen med en elspisker, når klumperne er væk tilsættes mælk efter smag og salt, og det piskes godt sammen.


Det smagte virkelig dejligt, men som jeg tit synes ved simremad, så var det næsten saucen der var det bedste, og ikke kødet. Men falder I over vildsvin, så hold jer endelig ikke tilbage :o)

2 kommentarer:

  1. Nøj det ser lækkert ud! Tror jeg bliver nødt til at prøve at lave det engang - nu gik det jo så godt sidst jeg brugte en af dine opskrifter (osso buco'en) ;-)

    Godt at høre, at det gik godt med junior og kartoffelmosen :-)

    SvarSlet
  2. Jeg kan klart anbefale dig at prøve det, for det var meget lækkert :o)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...