tirsdag den 15. november 2011

Sværdfisk med rødbedesalat

Her forrige weekend stod menuen igen på fisk i det lille hjem og det blev til denne lille enkle frokostret. Denne gang eksperimenterede jeg med noget helt nyt, nemlig sværdfisk. Jeg har aldrig smagt det før, og af gode grunde heller ikke lavet det før, så jeg adspurgte fiskemanden, hvordan jeg greb tilberedningen an.

På opfordring fra fiskemanden blev sværdfisken stegt på en grillpande et par minutter på hver side, så den ikke fik for meget, men alligevel var gennemstegt. Derefter blev den blot krydret med lidt salt og peber. Det smagte rigtig godt, og det var dejligt at få noget fisk, som var lidt anderledes end hvad vi plejer.

For bedre at kunne smage fisken fik vi en meget enkel rødbede og æble råkost salat. Dvs. blot fintrevet æble og rå, skrællet rødbede, blandet sammen med en smule citronsaft. Det er faktisk en af mine yndlingssalater - jeg er helt pjattet med de rå rødbeder.

3 kommentarer:

 1. Ihh altså jeg synes det er noget lækkert mad i får hjemme hos jer! Sværdfisk, den har jeg heller aldrig prøvet, men lyder super godt og måske jeg skulle prøve den der rødbedesalat på et tidspunkt - men mon manden overhovedet kan lide rå rødbeder... han er pjattet med dem på sin leverpostej, men der er de jo ligesom syltede!

  SvarSlet
 2. Wauw! Det lyder godt. Har altid været fascineret af sværdfisk (det er jo et sejt navn ;-)), men jeg tror aldrig, jeg har smagt det. Kan du komme lidt mere ind på, hvad det mindede om smagsmæssigt?

  SvarSlet
 3. Agnethe - tak :o) Jeg tror, at der er mange som kun associerer rødbeder med de syltede og det er lidt synd, for rødbeder er virkelig lækre og meget brugbare. I en råkost er de meget sødere og saftigere end gulerødder, så jeg synes at du skal prøve det :o)

  Piskeris - det var også godt :o) Altså nu er det jo et stykke tid siden jeg fik det, men det smagte rigtig godt - ikke af vildt meget, faktisk en forholdsvis mild smag. Teksturen var lidt ligesom tun, men jeg synes den var mere saftig

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...