torsdag den 22. december 2011

Couscous salat og kylling

Nu hvor julen nærmer sig med hastige skridt, kan jeg godt lide at få lidt enkelt mad, som ikke minder særlig meget om det vi skal til at spise. Derfor stod menuen i går på en omgang couscous salat, hvor vi fik kyllingeoverlår til. Opskriften er inspireret af denne opskrift fra Skagenfood, men med temmelig mange ændringer :o)

Couscous salat med granatæble og tørrede frugter (2-3 pers.)
1½ dl couscous
1 rødløg
1 granatæble
½ æble
100g tørrede frugter (dadler, figner, abrikoser)
100g sukkerærter
honning
olivenolie
salt og peber

Tilbered couscous'en efter anvisning på pakken. Snit løget meget fint. Skær de tørrede frugter i små tern. Blancher sukkerærterne og skyl dem kort i koldt vand, og snit dem i tynde strimler. Halver granatæblet og tag kernerne ud. Skær æblet i små tern. Bland alle delene sammen i en skål med en sjat honning, en sjat olivenolie og smag til med alt og peber.Vi fik udbenede overlår til. Dvs. udbenede, vendt i lidt mel, som bliver banket af igen, og stegt på panden i lidt olie. Det er altså virkelig lækkert - kødet bliver super mørt og saftigt, og skindet bliver dejlig sprødt, mums :o)

4 kommentarer:

  1. Nøj det ser godt ud :-) jeg fulgte opskriften fra skagefood, men synes ikke det blev super, derfor er der heller ikke kommet noget på bloggen. Det var som om couscousen klistrede helt sammen. Jeg brugte den fra urtekram, hvilket mærke var din?

    SvarSlet
  2. Anja - tak, det var også rigtig lækkert :o)

    J'adore blog - tak, det var ligeså lækkert som det ser ud :o)

    Busk - det var lækkert :o) Den couscous jeg har brugt var fuldkorns couscous fra "Druvan" som jeg har købt i Føtex - ikke noget specielt, jeg tror det er deres standard

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...