torsdag den 13. juni 2013

Chokolade-brombær cupcakes

Husbonden ville gerne have kage med på arbejdet i går til sin fødselsdag. Det skulle han naturligvis have lov til :o)

Jeg bagte nogle lækre cupcakes som tog udgangspunkt i en opskrift fra the Hummingbird Bakery kagebog og de blev super lækre! På et tidspunkt hvor der var tilbud på Toms chokolade i Brugsen, købte jeg lidt forskelligt, og det var egentlig pga. denne chokolade, at cupcakesne blev som de blev.

Chokolade-brombær cupcakes
(24 stk)

200g hvedemel
40g kakaopulver
280g sukker
3 tsk bagepulver
80g stuetempereret smør
2 1/2 dl sødmælk
2 æg
1/2 tsk vaniljeekstrakt
200g Toms Ekstra - Brombær

1/2 glas brombærmarmelade

frosting:
600g flormelis, siet
100g stuetempereret smør
250g flødeost, ikke light

chokolade til at rive over - jeg har brugt Venezuelan Black 100%

Forvarm ovnen til 170 grader.

Kom mel, kakaopulver, sukker, bagepulver og smør i en røremaskine med en flad spartel, eller brug en elpisker, og pisk ved lav hastighede, indtil det er godt blandet og sandet i teksturen.

Pisk mælk, æg og vaniljeekstrakt sammen i en kande, og tilsæt langsomt halvdelen til melblandingen. Rør det sammen, og skru op for piskeren for at blande det godt. Skru ned igen og hæld resten af mælkeblandingen i. Skrab evt. ned fra siderne, hvis der er noget af dejen der ikke er med. Forsæt med at røre et par minutter, til dejen er jævn. Men pas på ikke at piske for længe.

Hak chokoladen groft og vend den i dejen.

Put papirforme i to muffinforme til 12 muffins, og fyld dem ca. 2/3 med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn i 20-25 minutter. Tjek at de er færdige - evt. med en kødnål - inden du tager dem ud. Lad den køle lidt af i formen, tag dem derefter ud og lad dem køle helt af på en bagerist.

Når cupcakesne er kolde, stik da lidt af hver cupcake ud, fyld 1 tsk brombærmarmelade i hver og læg "låget" på igen.

frosting:
Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med en flad spartel, eller brug en elpisker, ved middel hastighed indtil det er godt blandet. Tilsæt al flødeosten på en gang og pisk til det er blandet. Skru op til ret høj hastighede og pisk til frostingen er let og luftig. Den må gerne få omkring 5 minutter, men hvis den får for længe kan den begynde at skille!

Put frostingen i en sprøjtepose med en glad tylle og lav swirls på de fyldte cupcakes. Riv lidt mørk chokolade meget fint på toppen og server.

Som nævnt i forrige indlæg var vi i anledningen af husbondens fødselsdag en tur på den nyåbnede Restaurant Flammen i Aalborg. Siden jeg nu har fortalt om det, må jeg også hellere komme med en lille anmeldelse :o)

Det er en meget stor restaurant, men den føltes ikke så voldsom, og der hvor vi sad var der ikke den store trafik. Der er nogle steder i restauranten, hvor jeg tænker, at det er lidt som at sidde på en motorvejsrasteplads ;o)

Der var fin service, men vi manglede dog lidt infomation fra vores tjener, bl.a fortalte hun ikke, at der var tuscher tilgængelig til små børn. Måske hun mente, at junior var for lille, men vi ville da gerne have haft buddet. Vi hørte det omtalt ved et andet bord, og bad derfor selv om det.

Nu er vi jo en børnefamilie, og det er måske ikke dem der er flest af på restauranten (?!?) men jeg synes, at det er lidt mærkeligt, at der er tuscher til rådighed, men ingen muligheder for at børn kan få andet at drikke end nærmest sodavand eller en 0,75l flaske vand til 35,-...

MEN maden var super god! Det var virkelig lækkert, og vi var en smule deprimerede over, at der ikke var plads til mere i vores maver end der var ;o) Salatbaren var lækker, og det samme med udvalget af tilbehør, men vi koncenterede os mest om kødet, og det var bestemt ikke skuffende :o)

Alt i alt, var der lidt småting der irriterede os lidt, men vi kan klart anbefale stedet, for det er virkelig lækker mad :o)

Junior nyder at være på Restaurant Flammen :o)4 kommentarer:

 1. Nummenum! Nøj hvor ser de syndigt gode ud, og jeg elsker bare brombær - det er sådan et undervurderet bær!

  Jeg er vild med junior, og du formår virkelig at fange ham på de helt rigtige tidspunkter, hvor man ser charmen, lunheden og ikke mindst det frække glimt i øjet, der vidner om, at han også rummer en frygtelig masse spilopper :D

  - Maj :D

  SvarSlet
  Svar
  1. De smagte også helt fantastisk! Jeg giver dig helt ret i at brombær er undervurdere, de er nemlig noget af det lækreste :-)

   Tak for de søde ord om junior, han er en god og stærk lille dreng... og en ballademager af de helt store ;-)

   Slet
 2. Og så fandt jeg lige ud af, hvorfor jeg ikke skal læse dine kageindlæg fra morgenen af! Nu har jeg den ondeste lyst til at smage de der cupcakes! GUF siger jeg bare - hvor ser de lækre ud :D

  Tak for anmeldelsen - det er altid rart med lidt insider viden, når nu man selv overvejer om stedet er værd at besøge også når man har børn og det lyder jo som om, at det er et besøg værd :D Og ja, billeder siger jo mere end tusind ord - junior er en dejlig krudtugle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry ;o) De smagte helt vidunderligt, og ryger bestemt på menuen igen på et tidspunkt :o)

   Jeg synes bestemt I skulle prøve Flammen, det var lækker mad! En stor krudtugle er han, en værre lille en ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...