tirsdag den 1. juli 2014

Hjemmelavede skumfiduser med vanilje

Efter successen med de hjemmelavede skumfiduser med jordbærsmag havde jeg en enorm lyst til at prøve igen. Jeg tænkte, at det sammen med kage og cakepops kunne være en idé til barnedåben. Men jeg syntes af gode grunde ikke, at de skulle være lyserøde og jeg kunne ikke komme på en form for saft man ville kunne bruge, der ville gøre dem en ikke feminin farve. Jo - hyldeblomst, men det er jeg ikke stor fan af (i modsætningen til resten af verden??) så i stedet valgte jeg at prøve nogle, der blot smagte af vanilje og så farvede dem lyseblå. De blev så gode og fine og var også et stor hit blandt store og små :o)

Selvom der er lidt mere med temperatur og sådan i denne opskrift var den næsten ligeså nem som den anden og vil klart blive lavet herhjemme igen en dag :o)


Marshmallows med vaniljesmag
(oprindeligt fra James Martin's Great British Winter Cookbook)

675g sukker
1 1/2 spsk glukosesirup
200+150 ml vand
14 blade husblas
3 æggehvider
1 spsk vaniljeekstrakt
vegetabilsk olie - smagsneutral
flormelis
maizena
evt. pastafarve

hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde. Sæt et sukkertermometer i gryden og bring det i kog. Lad det koge indtil det bliver 127 grader varmt.

Lad i mellemtiden husblassen bløde op i 150ml koldt vand og pisk æggehviderne indtil de er stive. Smør let en bageform på ca. 20 x 30 cm og sigt en blanding af maizena og flormelis i formen.

Når sukkersirupen er nået 127 grader, hæld da forsigtigt husblas og det vand, som det blev opblødt i ned i gryden. Det vil bruse op, så pas GODT PÅ!

Start igen piskningen af æggehviderne, gerne i en røremaskine med en metalskål og hæld langsomt og forsigtigt sukkersiruppen i. Vær opmærksom på, at det skal hældes stille i, da det ellers vil tilberede æggehviderne for meget - og du kan risikere at der kommer lidt knap så lækre klumper af æggehvider i. Fortsæt med at piske blandingen og når den begynder at tykne tilsættes vaniljeekstrakten. Til sæt eventuelt lidt pastafarve, hvis du vil have farvede skumfiduser. Bliv ved med at piske blandingen på forholdsvis høj hastighed i 5-10 minutter, eller indtil blandingen er så stiv, at den kan hold sin form på piskeriset.

Hæld blandingen i den forberedte bageform, brug en dejskraber til at få det hele med. Glat toppen, evt. med en våd paletkniv. Lad det stå og sætte sig i mindst en time. Skær evt. lidt ned i skumfiduserne, for at tjekke, at de har sat sig.

Sigt mere maizena og flormelis ud på bordpladen eller et stort skærebræt. Løsn siderne af skumfiduserne med en paletkniv og vend det derefter ud på flormelisen. Skær i mindre stykke og rul dem i en blanding af maizena og flormelis. Lad dem tørre lidt på en bagerist og put dem derefter i en lufttæt beholder.4 kommentarer:

 1. Sikke en god idé :) jeg er heller ikke til hyldeblomst. Føler mig tit og ofte ladt lidt alene om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Åh, det er rart at høre, at der findes andre, som heller ikke er til hyldeblomst - jeg føler mig nemlig også tit helt alene i verden!

   Slet
 2. Det er bare altid godt med hjemmelavet skum. Især med grape og ingefær. Uhm.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjemmelavet skum er SÅ godt! Jeg er dog ikke så udpræget vild med ingefær og grape ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...