lørdag den 12. juli 2014

Middelalderdage i Aalborg - du kan stadig nå det!

Jeg havde overvejet det her i ugens løb, men jeg tror de ekstreme temperaturer fik mig til ikke rigtigt at kunne overskue det, men vi nåede det alligevel, og det kan du også! Efter at have set et indlæg inde hos Anne og Kit, fik jeg i går overtalt husbonden (det krævede dog ikke så meget!) og i dag var vi så en tur til Middelalderdage i Aalborg. Det åbnede d. 7. juli, men lukker først i morgen, så skulle du få lyst er muligheden der altså stadigvæk.

Vi var derinde i dag lige omkring det tidspunkt det åbnede, det passede bedst med de 2 små og der var derfor ikke overdrevet mange mennesker da vi først startede. Til gengæld var vi så heldige, at der stod en sød dame foran os i køen, som havde en sponsorbillet for meget og forærede den til os :o) Det kostede ellers 75,- per voksen at komme ind, men den udgift fik vi så halveret. Børn under 10 er gratis.

Vi startede med at kigge lidt rundt indtil der var show med gøglerne, de var dygtige og meget underholdende. Vi så på falkoner, krigere i kamp og ridderturnering i løbet af den tid vi var der, og så kiggede vi naturligvis også i alle boderne, som var fyldt med mere eller mindre spændende ting. Det eneste vi dog endte med at købe med hjem var lidt mjød og lidt mjød-sodavand-agtigt-noget.

Frokosten blev også indtaget derude - og bestod af langtidsstegt lam og gris med salat og friskbagtbrød og en pølse med brød til junior (som dog foretrak grisen i stedet) Det smagte helt forrygende, og gjorde også lige lidt ekstra for turen.

Alt i alt havde vi nogle superhyggelige timer derude, og jeg kunne bestemt godt se os komme et andet år. Vores eneste kritikpunkt var nok, at vi godt kunne have haft brugt en form for oversigtskort over hvor tingene foregik - evt. bare i stor format ved indgangen. Jeg vil ikke sige, at vi farede forvirrede rundt, men det kunne have været rart alligevel.
Et fint dækket bord
Madboder med masser af lækker mad
Falkoneren
Så fint var der i Kildeparken
Junior indtager ridderborgen i sin mindst middelalderlige t-shirt ;o)
Krigere i kamp - der var power på!
Frokost tid - Mini forsøger vist at spise sin barnevogn!
Den lækre frokost!
Ridder Johan gør klar til kamp
Rustning og lanse parat
Ridder William endelig nedlagt!

8 kommentarer:

 1. Ej, det må vi afsted til næste år! Synes ikke lige jeg har set noget reklame for det nogen steder? Det var da lidt en skam for ellers ville vi have planlagt rn familietur��

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg bestemt, at I skulle :o) Vi har også tit snakket om, at der ikke er meget reklame for det. Jeg tror tilfældigvis jeg så en plakat i døren ved en frisør eller noget, men bemærkede den ikke rigtigt. Det er lidt synd, at det ikke er mere synligt.

   Slet
 2. Ih, hvor godt I tog afsted! Synes også at de optrædende var rigtig dygtige og virkelig formåede især at få børnene gejlet helt op :D Lige som det skal være. Dejlige billeder.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også vildt glad for, at vi tog afsted :o) Det var bare så godt og noget vi helt bestemt kommer til at besøg igen :o)

   Slet
 3. Det ser ud til at have været en super hyggelig tur og top lækker mad der! men kunne de tallerkener have været meget mindre (eller er det mængden af mad derpå, som får dem til at syne mindre ;) ) Vi overvejede en tur derover i går eftermiddags, men vi kom på afveje ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så hyggeligt en tur og maden var virkelig lækker - mums! Nej, tallerkenerne var blot pølsebakker, så de kunne godt have klaret at være lidt større :o) Afveje - det kan vi allesammen komme ud for, hihi.

   Slet
 4. Hvor ser det hyggeligt ud :-) Der er da virkelig gjort noget ud af det.
  Jeg glæder mig til at smagen den mjød som i kom med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var super hyggeligt, og meget gennemført! Vi burde arrangere en tur næste år :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...