mandag den 29. juli 2013

Dyreryg

Jeg kææææmper i øjeblikket!

Min telefon er til reperation!
Vores lille bærbare pc døde for et par måneder siden!
Min stationære slukker uanmeldt i tide og utide og husbonden har svært ved at finde problemet!

Så er der husbondens stationære tilbage, men han har fået et nyt spil og så nænner jeg ikke rigtigt at smide ham væk, for at jeg kan blogge!

Desværre er der ikke finanser til en ny til mig, så jeg må nøjes :o(

Anyway, det var dagens omgang af undskyldninger :o)

For et stykke tid siden fik jeg lidt hjemmeskudt vildt af min kusines mand. Jeg er ret begejstret for vildtkød, men har ikke prøvet at lave det selv før. I går fik vi en meeeeeget lækker omgang aftensmad, som dog ikke passede vildt godt til det varme vejr, men det smagte ikke desto mindre helt fantatisk!

Menuen stod på dyreryg, waldorfsalat, kartofler og brun sauce med rigeligt fløde... yum!

Dyreryg 2-3 pers

1 stykke dyreryg, ca. 20 cm langt
25g smør
salt og friskkværnet peber
1/2 liter vand
1 tsk andefond (eller naturligvis helst vildtfond, hvis du har det)

Forvarm ovnen til 250 grader.

Rengør dyreryggen for sener mm. Læg den på en rist over en lille bradepande, gnid den med salt og friskkværnet peber, put smørret på i tynde skiver på oversiden og stil den i den forvarmede oven i 10 minutter. Hæld derefter vand og fond i bunden af bradepanden, reducer varmen til 170 grader og steg dyreryggen i ca. 50-60 minutter (et stegetermometer skal stå på 75-77 grader). Sørg for jævnligt at dryppe stegen med væsken fra bradepanden.

Tag stegen ud, læg den til side dækket af stanniol i mindst 10 minutter.

Hæld væsken fra bradepanden i en lille gryde, tilsæt ca. 2 spsk mel, og rør det godt sammen. Bring det i kog, og tilsæt derefter kogevand fra kartoflerne indtil det har en passende konsistens. Lad det koge godt igennen, tilsæt en god sjat fløde (ca. 1 dl), kog atter op, smag til og tilsæt evt. en dråbe kulør.

For at skære dyreryggen ud, skærer du ned langs rygraden på begge sider og skærer filetterne af benet. Husk også mørbraden (?!) på undersiden.

Server med kogte kartofler og evt. en lækker waldorfsalat, som efter min mening er det perfekte tilbehør til denne slags retter :o)

Waldorfsalat 2-3 pers.

1dl piskefløde
50g god mayonnaise
1 tsk citronsaft
1 tsk sukker
lidt salt
1 æble
2 stængler bladselleri
1 lille klase druer
5-6 valnødder

Pisk fløden til skum og vend den sammen med mayonnaise, citron, sukker og salt. Rengør æble og selleri, og skær dem i stykker. Del vindruerne og fjerne eventuelle kerne. Hak valnødderne groft eller fint efter smag, og vend det hele sammen. Stil det på køl indtil det skal serveres.


4 kommentarer:

 1. Årh savle savle savle! Det lyder og ikke mindst ser vildt lækkert ud :D Jeg går bestemt heller ikke af vejen for en omgang vildt - det første jeg tilberedte af vildt var fasan... Det er jeg desværre ikke så stor fan af igen fandt jeg ud af, men dyreryg kan altid bruges!

  Øv det lyder som sådan en krise, der også godt kunne opstå herhjemme, hvis min bærbar beslutter sig for at gå nedenom og hjem - håber snart du får mulighed for at få lidt bedre muligheder for at blogge igen, savner jo at læse dine indlæg ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte bare SÅ godt! mums!

   Fasan har jeg aldrig prøvet at lave, men jeg kan klart anbefale en omgang dyreryg :o)

   Der er blevet investeret i en ny harddisk til husbondens computer og en strømforsyning til min, og så krydser vi fingre for, at det hjælper :o)

   Slet
 2. Ser godt ud og ved det smager tæske godt.
  Du skulle prøve at skære filerne fri og marinere dem i nogle timer. Derefter kort på panden ved høj varme og skærer tyndt ud. Det er verdens bedste mad. Filen ligesom smelter på tungen og man er i himlen..

  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, det lyder super lækkert! Jeg kunne godt se et par opskrifter, hvor filetterne var skåret ud, men var meget i tvivl om hvilken en jeg skulle prøve og endte altså med helstegt... men det andet skal prøvet næste gang :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...