søndag den 14. juli 2013

Kyllingebryst med parmesan og skinke

NU har jeg ferie :o) Yay, det bliver såååå godt!

Vi skal ikke rigtigt noget særligt i denne ferie, det er der ikke rigtigt finanser til, men jeg er sikker på, at det nok skal blive nogle dejlige ferieuger aligevel :o)

Forleden dag fik vi nedenstående måltid, som i mit hoved løs som en super idé og som heldigvis blev ligeså godt som jeg havde forestille mig. Det var lækkert og sommerligt og meget appetitligt :o)


Kyllingebryst med parmesan og skinke (3 pers.)

3 stk. store kyllingebryst
6 skiver parmaskinke
100g flødeost
25g friskkrevet parmesan
1 fed hvidløg
salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader

Rens kyllingebrysterne og skær dem lidt ud, for at lave en større overflade. Skær et lille snit på bagsiden i midten, og bevæg dig ud mod siderne med kniven, så det ligesom bliver skåret halvt igennem, men stadig sidder sammen i siderne. Jeg ved ikke helt hvad denne teknik hedder på dansk, men på engelsk hedder det vist butterfly :o)

Rør flødeost, friskrevet parmesan, hvidløg, salt og peber sammen og smør ovenpå bagsiden af kyllingebrysterne. Rul dem sammen og vikl 2 skiver parmaskinke om hvert fryst. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, indtil skinken er sprød og kyllingen gennemsteg. Du kan evt. vende dem om efter 20 minutter, så de også bliver brunet på undersiden.

Som tilbehør fik vi en helt enkel Insalata Caprese - altså en tomat og mozzarella salat med frisk basilikum og en sjat balsamico-eddike. Det er bare altid lækkert, og at nogle af tomaterne var hjemmedyrkede gjorde det ikke mindre godt :o)
6 kommentarer:

 1. Hvor dejligt at du endelig kan nyde en velfortjent ferie - så skal der da hygges max igennem hos jer ;-)
  Lækker opskrift søde :-D den teknik med at flække kyllingen bruger jeg efterhånden altid da den så er ti gange hurtigere at stege på panden og nemmere at fryse - så fylder de ikke nær så meget og er hurtigere at tø op end hvis de ikke var flækket :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde. Det bliver hygget meget :o)

   Ja, det er faktisk en god måde at tilberede kylling på, for ellers kan det godt nok tage 100 år og en sommer :o) Det smagte SÅ godt!

   Slet
 2. Uhm!! Det ser og lyder rigtig lækkert.
  Tak fordi du deler og rigtig god ferie til jer :-)

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også rigtig lækkert!

   Jamen, det var skam så lidt :o) Jeg håber også at I har en skøn ferie

   Slet
 3. Umm det ser godt ud :-) For helt lyst til tomatsalat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også vidunderligt, og nu ved jeg jo med sikkerhed, at der kom tomatsalat på bordet ikke såååå længe efter ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...