torsdag den 25. juli 2013

Sommer i min have

Det er for alvor ved at være en fryd at gå en tur i vores have. Det vælter efterhånden frem med spiselige lækkerier, og heldigvis er der flere der endnu ikke er helt klar, så denne skønne periode kan var ved.

Det kom som lidt af en overraskelse for os, da det gik op for os, at der faktisk var flere spiselige afgrøder i vores have. Da vi overtog huset 1. december var det af gode grunde ikke til at se, men flere og flere ting er vi blevet opmærksom på i løbet af forår og sommer. Nogle ting har vi jo også selv plantet, og de fleste af dem har også været en stor succes.

Så her kommer et lille indlæg med nogle af lækkerierne i øjeblikket :o)
Friskplukkede hindbær, mums!
... og buske der bugner
Chili-plante med små og stærke chilier
En portion til at smide i fryseren, så de kan holde længere :o)
Et lille bitte kirsebær træ, der er fyldt med syrlige bær, som skal syltes en af dagene
Et andet og større træ med lækre og søde moreller
Første høst af morellerne, som blev indtaget hos vores venner længere sydpå i landet :o)
Framberries, der ikke er klar endnu, men som breder sig skønt og frodigt :o)
Små og smagfyldte skovjordbær der er plantet som bunddække i nogle af vores bede
Pæretræ der får mig til at glæde mig til efteråret :o) Jeg ved endnu ikke hvilken slags det er, men glæder mig til at finde ud af det og jeg forudser mange pæretærter i fremtiden :o)

6 kommentarer:

 1. Hvor er det bare lækkert! Specielt hindbærene er jeg ret misundelige over :) nåh ja og chilien, da min plante selvdestruerede i varmen da vi var væk i en uge ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ lækkert! Jeg er også helt ovre hindbærene - det var bare den BEDSTE overraskelse, da vi fandt ud af, at der var hindbær her :o)

   Mine kæmper også en brag kamp for at holde sig i live ;o) Agurken ER selvdestrueret :o)

   Slet
 2. Ahmen hvor ser det bare lækkert ud alt sammen :-D er da slet ikke misundelig på den omgang ;-) desværre er det eneste jeg har dyrket i år krydderurter og selvom de står fine så gad jeg nu godt jeg kunne gå ud og hive op af jorden og plukke lækre sager. Men jeg må tålmodigt vente på at æblerne bliver modne så jeg kan plyndre træet for dem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare så lækkert! Det bedste er næsten, at det jo altsammen er super sundt :o) Gratis og sundt, så bliver det ikke meget bedre.

   Slet
 3. Sikke skønne ting i har i have. Kirsebærene har jeg jo testet, og nøj de var gode. Tror også godt jeg kunne spise den skål hindbær :-) Måske jeg skal have fat på nogle til højbede næste sommer...

  SvarSlet
  Svar
  1. De var SÅ godt de kirsebær! Desværre var der ikke vildt mange, så jeg håber, at der kommer nogle flere næste år!

   Hindbærene var super lækre, men de spreder sig MEGET og er næsten ustyrlige... Det samme tror jeg desværre, at min framberries er ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...