onsdag den 23. oktober 2013

Brooklyn Blackout

Til min fødselsdag i forrige weekend lavede jeg udover brunsvigeren også en æbletærte, som jeg ikke tog billeder af, og denne skønne (og forbavsende "knap-så-usunde") kage. En såkaldt Brooklyn Blackout. Den var fyldigt, cremet, lækker og holdt sig godt flere dage bagefter.

I forhold til den oprindelige opskrift lavede jeg 1½ gange portionen af kagebundene, men der var faktisk ikke helt nok til at dække kagen mad, som man skal. Jeg blev derfor nødt til at finde en rest kakaobunde i fryseren, som kom udenpå. Derfor vil jeg nok anbefale, at man laver en dobbeltportion af dejen, som passer til forme på 23cm, eller bruger denne mængde men nogle lidt mindre forme.

Brooklyn Blackout 
(15-16 stykker)
The Hummingbird Bakery

150g stuetempereret smør
375g sukker
3 æg
½tsk vaniljeekstrakt
75g kakaopulver
1-1 1/4 tsk bagepulver
1-1 1/4 tsk natron
260g mel
2 1/4 dl sødmælk

Kakaocreme
500g sukker
1 spsk gylden eller lys sirup
125g kakaopulver
80g maizena*
75g smør i tern
½ tsk vaniljeekstrakt

3 bageforme på 23cm

Forvarm ovnen til 170 grader.

Rør smør og sukker lyst og luftigt i en røremaskine eller med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen. bland godt mellem hver, og skrab evt. ublandede ingredienser ned fra siden af skålen efter hvert æg. Skru ned til lav hastighed og rør vaniljesktrakt, kakao, bagepulver og natron i, til det er godt blandet. Tilsæt halvdelen af melet, derefter al mælken og til sidst resten af melet. Bland det hele godt sammen.

Fordel dejen i de 3 forme og glat overfladen. Bag bundene i den forvarmede ovn i ca. 25-30 minutter eller til de er færdige. Lad dem køle lidt af i formene, inden de vendes ud og køler helt af på en rist.

Kakaocreme

*I opskriften står der 200g majsmel. Det syntes jeg både løs mærkeligt og meget voldsomt, så jeg kiggede på det store internet lidt, hvor jeg fandt ud af, at det der mentes var maizena, samt at det var en aaaalt for stor mængde. Jeg tog derfor kun en mindre mængde, men 50-60g er måske endda nok.

Kom sukker, sirup, kakao og 6dl vand i en stor gryde og bring det i kog for middel varme. Rør af og til i blandingen.

Bland maizena med 1 1/4dl vand og pisk det i kakaoblandingen i gryden. Bring det atter i kog under konstant omrøring, og kog indtil det er meget tykt. Mit tog kun et par minutter pga. den stadig store mængde maizena.

Tag gryden af varmen og rør smør og vaniljeekstrakt i. Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm (helt nede ovenpå cremen) og sæt på køl, til cremen er fast.

Skær en tynd skive af en af bundene, når de er helt afkølede. Kør det i foodprocessoren indtil det er fine krummer. Som nævnt kunne jeg ikke gøre dette ved mine bunde...

Læg en bund på et kagefad, og smør en god mængde creme på. Læg endnu en bund ovenpå og smør mere creme på. Læg den sidst bund på og dæk derefter kagen med creme på både top og sider. Dæk med kagekrummer, riv evt. lidt 100% chokolade på toppen, eller en anden chokolade med høj kakaoprocent og sæt kagen på køl i mindst et par timer, og gerne natten over.
14 kommentarer:

 1. Hvor ser den bare lækker ud, og så synes jeg at man altid kan stole på Hummingbirds opskrifter hvad angår den gode smag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte også skønt! Ja, det er altså nogle fantastiske opskrifter de har ved Hummingbird :o)

   Slet
 2. hvor er den fin! og meget enkel med lyset på :)

  // Rikke //

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Jeg synes også det var ret sødt bare med et enkelt lys på :o)

   Slet
 3. Åh det ser godt ud! Har tit kigget på den i bogen, men aldrig lavet den - nu skal det snart være:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan klart anbefales - super lækker :o)

   Slet
 4. NØJ! Den der må gerne bo i min mave :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, den boede SUPER godt i min kan jeg love dig for :o)

   Slet
 5. OMG! :O Jeg har længe drømt om, at lave denne svend! Det må jeg vist snart gøre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg, at du skal - den er virkelig lækker og smager meget mere usundt end den egentlig er :o)

   Slet
 6. den er bare en lækkerbisken!! jeg fik samme problem som dig med, at der ikke var kagekrummer nok. først bagefter fandt jeg ud af, at humminbird bager deres lagkager i en 20 cm. springform - så problemet er løst til næste gang denne herlighed skal på bordet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spottede godt at det var til en 20cm form - derfor lavede jeg også, som jeg har skrevet, 1 1/2 portion til en form på 23cm, og jeg havde stadigvæk ikke nok.

   Slet
 7. Det ser for lækker ud den kage. Er den vanskelig at lave?
  Hilsen Tina, Mad i farver (tinasopskrifter.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smagte SÅ godt! Nej, den er ikke specielt vanskelig at lave. Den kræver en smule tid, men kan til gengæld også laves færdig i god tid :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...