torsdag den 17. oktober 2013

Brunsviger

I lørdags hvor jeg havde inviteret hele den pukkelryggede til fødselsdag, havde jeg valgt at skalere en smule ned i forhold til sidste år, hvor jeg jo inviterede til den helt store Afternoon Tea. Men når jeg siger skaleret ned, så kan folk der kender mig nok godt regne ud, at der alligevel blev disket op med en masse lækkerier ;o)

Jeg havde inviteret til frokost og eftermiddagskaffe og til frokost fik vi saml-selv-sandwiches med hjemmebagte boller efter den sædvanlige opskrift, diverse grønt, æggesalat, tunsalat og skinke og ost. Det var lækkert fordi folk så selv kunne bestemme hvad og hvor meget de ville have :o)

Til eftermiddagskaffen havde jeg "kun" bagt 3 slags kage. Jeg havde valgt ikke at lave en typisk fondant-kage, så i stedet for havde jeg blandt andet lavet en klassisk kagekone af brunsviger med rigelige mængder slik på :o) Til info kan jeg for øvrigt fortælle, at jeg altså ikke er rødhåret, men det var den eneste slags snører de havde i Netto fredag aften ;o)


Opskriften har jeg scoret mig på den skole, hvor jeg i øjeblikket er som vikar, og den er både enkel og meget lækker :o)

Brunsviger 
12-14 stykker

50g gær
1 1/4 dl mælk
1 1/4 dl kogende vand
1 æg
10g sukker
500g mel
5g salt
1/2 dl olie

180g sirup
200g farin
40g smeltet smør eller margarine

Mælk og kogende vand blandes og når det er kun er lunt opløses gæren deri.

Tilsæt sukker, mel, æg, salt og til sidst olie og ælt det godt igennem. Dejen skal være blød, så der skal ikke bruges for meget mel. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 20 minutter - eller til dobbelt størrelse.

Beklæd en lille bradepande på ca. 40x30 cm med bagepapir. Hæld den hævede dej heri og bred den ud. Det gøres lettest ved at fugte hænderne med lidt vand.

Pensl det smeltede smør eller margarine ud på dejen, strø derefter farin på og hæld til sidst siruppen over på kryds og tværs. Brug fingrene til at trykke huller rundt i kagen, så der er nogle steder for fyldet at samle sig. Lad kagen stå lunt mens ovnen varmer på til 200 grader.

Bag brunsvigeren i 15-20 minutter, eller til den er gennembagt.

Tag kagen ud, lad den køle lidt af inden den pyntes med marcipan, glasur og slik efter eget valg :o)6 kommentarer:

 1. Uhmm brunsviger. Har lige flashback til da Lars og jeg var i Holland på allergilejr. Der lavede vi brunsviger næsten hver dag, fordi det var en af de eneste kager vi kunne lave, hvor alle børn kunne spise med

  SvarSlet
  Svar
  1. Allergilejr? Det har jeg lige godt aldrig hørt om før :o)

   Men ja, brunsviger er altså bare en klassiker og falder i de flestes smag

   Slet
 2. Årh, hvor ser den god ud - brunsviger holder bare altid :D

  - Anne

  SvarSlet
 3. En klassiker som altid er god, mums :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt klart en klassiker :o) og bestemt ikke sidste gang jeg kaster mig ud i at bage en :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...