tirsdag den 1. oktober 2013

Køllesteg af rådyr med flødekartofler

Hvis jeg ikke husker meget galt, fik vi denne lækre omgang for nøjagtigt en uge siden. Jeg følte lidt som om, det var ret ekstravagant og ikke særlig tirsdagsagtigt. Men ikke desto mindre smagte det skønt og vi nødt det i fulde drag, også selvom det var en tirsdag ;o)

Måske er det bare mig, men der er nogle retter jeg synes passer bedre til hverdag og nogle jeg synes der passer bedre til weekenden :o)

Men der var en rest fløde der skulle bruges, og så fik jeg totalt lyst til flødekartofler, og køllestegen lå bare i fryseren og ventede på at blive spist!

Køllesteg 2-3 pers.

1 lille køllesteg af rådyr, ca. 600-700g
salt og peber
1/4 vildtbouillon eller hvad du nu har

Tænd ovnen på 220 grader.

Afpuds stegen hvis der er behov for det. Læg den i et ildfast fad, og stil den i ovnen i 10 minutter - vend den efter 5. Skru ovnen ned til 180 grader, krydr stegen med salt og peber, hæld bouillon i fadet og lad stegen stege i ca. 20 minutter (alt efter størrelse). Temperaturen på et stegetermometer skal sige ca. 55 grader.

Tag stegen ud og lad den hvile indpakket i stanniol i 15-20 minutter.


Flødekartofler 2-3 pers.

1kg kartofler
1 løg
salt og peber
1/4 liter piskefløde
1 dl mælk

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget fint og læg derefter kartofler og løg lagvist i et ildfast fad. Krydr med salt og peber mellem lagene. Bland fløde og mælk sammen. Hæld det over kartoflerne og stil dem derefter i ovnen på 180 grader og bag dem indtil de er møre. Det tager ca. 45-60 minutter.

Der virker til at være ret stor forskel på hvordan folk kan lide deres flødekartofler, så mængden af fløde og mælk er nok lidt en smagssag.


6 kommentarer:

 1. Har det også som dig - nogle retter passer til weekenden og andre til hverdagen. Men i mandags havde jeg bare lyst til at lave rigtig lækker mad som normalt vil blive lavet i weekenden. Vi nød det om muligt endnu mere i mandags end vi havde gjort i weekenden.

  Så jeg tror at jeg ind imellem vil prøve lidt lækkert weekend mad ind i hverdagen - men ikke omvendt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kunne være at jeg også skulle prøve den taktik :o) Desværre mangler jeg tit overskuddet i hverdagene, hvor der er lidt mere af det i weekenderne :o)

   Slet
 2. Det ser rigtig lækkert ud :-)
  Jeg har det på samme måde der er nogle retter som er til weekend og nogle som er hverdag. Hos os er det tit tiden der er afgørende for hvilke retter hører til hvor...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også skønt!

   Ja, det er lige præcis det med tiden der også tit er afgørende for os :o) Der er ikke så meget tid og overskud i hverdagene :o)

   Slet
 3. My goodness det ser godt ud! :D Og ja, der er altså bare mad, som høre sig weekenden til og mad, som er mere til hverdag, sådan er det også herhjemme, men det handler i høj grad om mad der tager tid at lave - så har jeg tid til hverdag, så kan vi også sagtens lige få en lækker steg eller lignende der ;)
  Årh flødekartofler! Det SKAL jeg bare snart have igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også super lækkert :o)

   Lige i øjeblikket kæmper jeg meget med tid og overskud i hverdagene, så det er virkelig begrænset hvor spændende vores hverdagsmad er, men ja - hvis der er tid, kan jeg også godt finde på at kræse lidt ekstra om os i hverdagene :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...