fredag den 20. december 2013

Brunkager

Tiden flyver og lige om lidt er det jul! Jeg har naturligvis ikke nået alt det jeg gerne ville her i december, men jeg tænker, at jeg ikke er den eneste? Planerne er altid mange, men at få dem ført ud i livet er ikke altid det nemmeste!

Jeg HAR dog fået bagt brunkager, så det bliver jeg naturligvis nødt til at prale lidt af - bare fordi, det rent faktisk er noget som kan passe her på bloggen ;o)

Jeg kan ikke mindes, at jeg har bagt brunkager før, men nu skulle det altså prøves og jeg var brugte "naturligvis" Mette Blomsterbergs opskrift og jeg er STOR fan! Mine er ikke så fine og kvadratiske som hendes, men det var pga. størrelse af min form, men det går jo heldigvis ikke ud over smagen. Jeg har ændret en smule i opskriften og fx. udeladt appelsinskal og pistacienødder, så derfor kommer den herunder...

Brunkager
Mette Blomsterberg

250g smør
125g lys farin
250g brun farin
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand
1 spsk stødt kanel
1/2 tsk stødt nelliker
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
150g smuttede mandler
500g hvedemel

Smelt smør, sirup og farin ved middel varme i en gryde. Tag gryden af varmen. Bland i en skål hvedemel med krydderier og tilsæt mandlerne. Rør potaske og vand sammen i en kop. Rør det hele sammen i en røremaskine indtil dejen er ensartet. (Du kan måske også bruge en håndmixer, men en røremaskine gør nok arbejdet lettere.)

Kom dejen op i en 18x18cm form foret med bagepapir på bund og sider - bagepapiret skal ligge glat. Hvis du ikke har en for på 18x18cm går det også, men min fx. var 20x20cm og derfor blev brunkagerne lidt fladere.

Pres dejen godt ned, så den fylder hele formen. Læg bagepapir på toppen og lad den stå ved stuetemperatur indtil naæste dag.

Skær dejen ud i 4-5 lange baner, alt efter størrelsen på din for. Skær herefter tynde skiver af dejen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 180 grader i 8-10 minutter (alt efter størrelse og tykkelse.)

Lad dem afkøle på en rist inden de kommer i en lufttæt kagedåse.
4 kommentarer:

 1. Ahh hvor lækkert! Det er nok en af de julekager jeg aldrig kommer til at bage selv, for jeg vil kun have min fars brunkager! Hjemme hos os var der mors version og fars version og i min verden så dur kun fars ;) Derfor køber jeg dem heller ikke...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg naturligvis ikke smagt din fars, men disse er bestemt anbefalelsesværdige :o)

   Slet
 2. Skønt med brunkager. Dem har jeg bagt med prinsessen i år. Vildt hyggeligt. Her har jeg heller ikke nået alt, men mon man npgensinde gør det. Hmmm.
  Rigtig glædelig jul til dig og din familie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror heller ikke, at det er så usædvanligt at have en masse planer, som ikke når at blive til noget ;o) Glædelig jul til dig og dine også :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...