torsdag den 19. juni 2014

Kirsebær cupcakes

Sidste torsdag var det husbondens fødselsdag - han blev 35 den lille killing :o) Fordi vi holdt barnedåb i søndags (som der naturligvis kommer mere om senere) blev dagen ikke fejret helt på behørig vis. Der bliver til gengæld taget revanche om 1 1/2 uges tid, når vi holder fødselsdag for både husbonden og junior.

Ikke desto mindre krævede en fødselsdag naturligvis også bagværk, som han kunne tage med på arbejde. Igen pga. barnedåben blev det ikke til den helt store forkromede kage, men til gengæld nogle super lækre cupcakes. Ultra feminine i deres udseende, men meget skønne og saftige i smag og konsistens. Det er bestemt ikke sidste gang de bliver bagt her i huset! Opskriften er oprindeligt fra altid skønne The Hummingbird Bakery - Kage Dage, men med en smule ændringer, så derfor kommer opskriften herunder.

Jeg har et lille træ med kirsebær i haven og sidste sommer fik jeg syltet 2 små glas. Jeg har overvejet hvad jeg skulle bruge dem til - udover de mere åbenlyse ting - men det blev altså disse lækkerbiskener. Hvis man ikke lige har hjemmesyltede kirsebær bruger man naturligvis bare købte :o)

Kirsebær cupcakes
ca. 20 stk

80g blødt smør
280g sukker
240g hvedemel
1 spsk bagepulver
2 æg
2 1/2 dl sødmælk
150g syltede kirsebær uden sten - afdryppede og grofthakkede
2 spsk kirsebærsirup (kan undværes eller erstattes med Kirsch, hvis du er til alkohol)

Frosting
500g flormelis
160g smør
1/2 dl sødmælk
1 spsk kirsebærsirup
80g syltede kirsebær uden sten - afdryppede og grofthakkede
evt. hele syltede kirsebær til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader og læg papirforme i 2 muffinforme.

Rør smør, sukker, mel og bagepulver sammen i en røremaskine med K-spade eller med en håndmikser. Rør æg og mælk sammen og tilføj 3/4 det til blanding mens maskinen langsomt kører. Skru op til middel hastighed og kør indtil det er en glat dej. Tilsæt den sidste del af æg- og mælkeblandingen og rør igen indtil det er godt blandet. Vend kirsebærsirup og hakkede kirsebær i dejen.

Fyld papirsformene 2/3 med dejen og bage dem i ovnen i 18-20 minutter, indtil de er hævet og gennembagte (test evt. med en kødnål). Tag dem ud og lad dem køle lidt af, inden de tages ud af formen og køles af på en rist.

Pisk flormelis og smør sammen i en røremaskine med K-spade eller med en håndmikser indtil der ikke er nogle store klumper. Tilsæt langsomt mælken og kør indtil den er fordelt. Skru op til høj hastighed og kør indtil frostingen er let og luftig - gerne en 5-10 minutter. Rør kirsebær og kirsebærsirup i og pynt de afkølede kager med den lækre frosting og hvad du ellers har lyst til at pynte dem med.

Server eller sæt på køl indtil de skal serveres - men sørg for at tage dem ud fra køleskabet en halv times tid inden servering, så de bliver let tempererede.


4 kommentarer:

 1. Tillykke med manden og barnedåb :)

  SvarSlet
 2. Stort (forsinket) tillykke med manden din og hold nu fast jeg gad altså godt sidde til bords til sådan en omgang cupcakes der! Slet ikke fordi at kirsebær er mit absolut ynglingsbær da og endda så meget, at jeg ikke nænner at bage af dem, men bare æder dem rå inden de når at se så meget som skyggen af et sylteglas, tærte eller what not ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Det smagte bare SÅ godt! Dem som jeg har brugt og syltet her er ikke til at spise - men SKAL syltes. Dem som man kan spise direkte fra træet når heller ikke så langt ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...