mandag den 23. juni 2014

Kokosrisengrød med mango og sojasirup

Som nævnt for nyligt var jeg med i en konkurrence om at lave en to-retters menu med Kikkoman Sojasauce. Hovedretten var her forleden og her kommer desserten.

Det er meget vigtigt, at når man læser dette, så skal man have et åbent sind :o) Det lyder nemlig ret mærkeligt, men det smager faktisk forbavsende godt! Som husbonden sagde: "hver gang jeg tager en bid tænker jeg - det er soja, men det virker!"

Kokosrisengrød med mango og soja-sirup
4 pers.
100g grødris
125ml vand
250ml mælk
250ml kokosmælk
5 spsk sukker 
2 spsk Kikkoman Less Salt Sojasauce
½ mango
1 vaniljestang
½ tsk salt
evt. nogle sprøde småkager - fx. havregrynskager
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Hæld grødrisene i og lad dem koge i 2 minutter. Tilsæt mælk, kokosmælk, 2 spsk sukker og en flækket vaniljestang og bring det atter i kog under omrøring. Skru godt ned for varmen, læg låg på og lad det simre i ca. 30 minutter eller indtil risene er møre. Rør en gang imellem og pas på, at det ikke falder på bunden. 

Bland 3 spsk sukker og 2 spsk Kikkoman Less Salt Sojasauce i en lille kasserolle og kog det i nogle minutter indtil det bliver en mellemtyk sirup (lidt ala ahornsirup) og stil til side. Når risengrøden er færdig hældes den i en skål og sættes på køl i 5 minutter. Skræl imens den halve mango og skær den i meget små tern.
Fordel den let afkølede kokosrisengrød på 4 tallerkener og bred det godt ud, så det kun er ca. 1-1½ cm tykt. Pynt med mangostykkerne og hæld en smule af sojasiruppen over. Server evt. med en sprød lille småkage til og lad dig overraske over hvor godt det faktisk smager!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...