onsdag den 18. juni 2014

Marineret flanksteak med nudelsalat

For nyligt blev jeg inviteret til at være med i en konkurrence om at lave 2 retter med Kikkoman sojasauce. Det var ret interessant og jeg forsøgte tænke lidt ud af boksen. Derfor besluttede jeg mig for at lave en hovedret og en dessert i stedet for det mere oplagte forret og hovedret. Især min dessert syntes jeg var lidt god og ret anderledes, men til at starte med vil jeg smide hovedretten her på bloggen, for omend retten måske ikke var så revolutionerende i sin tankegang, så smagte det super skønt og kommer helt sikkert på spisebordet herhjemme igen :o)


Marineret flanksteak med nudelsalat
4 pers.

600-800g flanksteak
1dl olie - fx. rapsolie
1dl ketchup
1½dl creamy peanutbutter
1½dl Kikkoman Sojasauce
2 tsk sukker
4 fed hvidløg
250-300g brede nudler - gerne fuldkorn
1 bundt forårsløg
1 rød peber
3 gulerødder
salt og peber
Rør olie, ketchup, peanutbutter, Kikkoman Sojasauce, sukker og presset hvidløg sammen i en stor skål. Tag halvdelen fra og put i en lille kasserolle. Læg flanksteaken ned i den store skål og lad den marinere i 20 minutter. Hvis du har tid kan du evt. lave blandingen aftenen før eller om morgenen og lade flanksteaken marinere betydeligt længere - det giver blot endnu kortere arbejdstid om aftenen.
Rengør i mellemtiden forårsløg og skær dem i skiver, skyl og rens peberfrugt og skær i lange tynde strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i meget tynde strimler - evt. med en tyndskræller eller et mandolinjern. Varm den anden halvdel af marinaden/dressingen op i den lille kasserolle og lad det simre et par minutter. Kog imens nudlerne efter anvisning på pakken. Dræn dem og vend dem sammen med den varme marinade og bland alle grøntsagerne - pånær en håndfuld forårsløg i. Hæld det på et stort fad og lad det stå imens du steger flanksteaken.
Fjern en anelse af marinaden og steg derefter steaken på en mellemvarm pande. Det er vigtigt at den ikke er alt for varm, da marinaden ellers kan brænde på. Steg den i lidt ekstra olie 5-7 minutter på hver side alt efter hvor rød du kan lide dit oksekød, lad den hvile i 5 minutter, skær den derefter ud i strimler og læg det ovenpå nudelsalaten. Pynt med en håndfuld forårsløg og server straks.
Hvis du ikke har tålmodighed til at stege en hel flanksteak kan du naturligvis også bruge strimler af oksekød, men brug noget lækkert kød, som kan tåle at være lidt rød.
Det smager også skønt dagen efter direkte fra køleskabet


Indlægget er lavet i samarbejde med Lahme Kommunikation og
Kikkoman i den forstand, at jeg har fået tilsendt nogle vareprøver

2 kommentarer:

 1. Yeah I'd like to order one of those please!!! Looks fantastic...

  Have a good one!

  EMILIO!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha! It WAS fantastic! So tasty and delicious, but not very paleo ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...