fredag den 28. november 2014

Omelet med brie, chorizo og porre

Jeg tror egentligt, at jeg har nævnt det før her på bloggen. Men jeg er og bliver aldrig den store fan af kedeligt rugbrød med kedeligt pålæg. Jeg kan meget bedre lide noget spændende på rugbrødet, en lun rest fra dagen før eller måske en lille ting, hvor der ikke nødvendigvis behøver at være rugbrød til. Den sidste kategori fik jeg frokost fra tidligere på ugen. I mandags fik vi nemlig lidt tapas agtigt til aftensmad, for mandag plejer egentlig at være rugbrøds dag, men jeg gad det simpelthen ikke, så i stedet fik lidt tapas inspireret, og der var rester til frokosterne de næste par dag - totalt win!

Omelet med brie, chorizo og porre
1 pers.

2-3 æg
1 porre
2 skiver chorizo og en skive skinke, eller hvilken kombination du måtte have tilgængelig - i mindre stykker
1 lille stykke brie
olie
salt og friskkværnet peber.

Rengør porren, skær den i skiver, og sauter dem møre i lidt olie på en pande. Hæld det over i lille skål. Rengør panden og varm den GODT op. Tilsæt godt med olie og varm også det GODT op. Pisk æggene sammen i en skål, og hæld dem på panden, når den er varm. Skru lidt ned, men ikke for meget. Skrab lidt ind fra siderne, og hæld panden i den retning, hvor der bliver trukket ind, så det flydende æg kommer i berøring med panden. Når omeletten næsten er færdig, krydr med salt og peber, og læg fyldet på den ene halvdel. Fold den sammen og server straks.

Jeg er sådan lidt mærkelig (som om nogle var i tvivl ;o), for jeg eeeeelsker brie, men kun hvis det hvide bliver skåret af. Så det gør det altså her, og så spiser jeg løs. Det er noget være gratværk, og jeg ville ønske, at jeg ikke behøvede det, men det er altså ikke samme oplevelse med det hvide på. Men brien gjorde sig utroligt godt i omeletten, og det gjorde kødet også. Det er jo en af de skønne ting ved en omelet, der er næsten ingen begræsninger.

Hvad er dit yndlings omeletfyld? Kom gerne med inspiration!


3 kommentarer:

 1. Årh, sender du ikke lige rester til min aftensmad?

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville jeg hjertens gerne have gjort ... men jeg spiste desværre det hele :o)

   Slet
 2. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

  myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.com/add-your-food-blog

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  myTaste.no

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...