torsdag den 8. januar 2015

Kyllingelasagne uden tomat

For efterhånden lang tid siden fik jeg de fineste lasagneplader i værtindegave og siden har jeg tænkt, at de skulle bruges til et eller andet godt. Derfor eksperimenterede jeg inden jul med en alternativ lasagne. Nogle gange når man eksperimenterer i køkkenet går det ikke så godt, andre gange går det nogenlunde og nogle gange ender man med noget helt vildt lækkert, som straks bliver en del af ens repetoire ... Denne lasagne hører til den sidste kategori :o)

På billederne kan den måske nok se en smule tør ud, men det er nok mest fordi det var en rest jeg spiste dagen efter. Jeg lover dog, at den ikke er tør - den er virkelig, virkelig god!

Kyllingelasagne
4 pers.

400g hakket kyllingekød - eller filet du selv hakker
2 fed hvidløg
250g champignon
1 spsk olie
1 dl hvidvin
salt og friskkværnet peber
lasagneplader
3 spsk smør
3 spsk mel
1/2 liter mælk
250g revet ost - helst friskrevet
1-2 håndfulde rasp

muskatnød
salt og friskkværnet peber

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pil hvidløg og hak det fint. Rens champignons og skær dem i skiver. Brun det hakkede kyllingekød i en sauterpande i lidt olie - gerne så det får lidt stegeskorpe og så det ikke er alt for findelt. Når det er brunet tilsættes champignon og hvidløg, som sauteres med indtil de er møre. Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten helt ind. Krydr med salt og friskkværnet peber. Stil til side.

Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt mel og pisk det godt sammen. Tilsæt gradvist mælken og sørg for at piske godt hver gang, så eventuelle klumper bliver pisket væk. Tilsæt muskatnød, skrue ned og lad saucen koge igennem et par minutter - men sørg for, at den ikke brænder på! Tilsæt 200g revet ost og lad det smelte. Smag derefter til med salt - hvis den skal have det - og peber.

Læg lasagnen sammen - køb, sauce og plader og slut med sauce. Drys de sidste 50g revet ost over sammen med et par små håndfulde rasp. Sæt lasagnen i ovnen og bag den i ca. 30 minutter. Tag den ud og lad den hvile inden den serveres - evt. sammen med en enkel lille salat.

Jeg ved, at jeg har nævnt det før, men det er altså en ualmindelig vellykket lasagne. Ret anderledes end almindelig lasagne, men så anderledes, at man ikke sidder og ærgrer sig over, at det ikke er en almindelig lasagne. Jeg tror også, at den ville være god hvis den fik lidt spinat, men da halvdelen skulle fryses, valgte jeg at lade være med at putte det i. Begge drengene var desuden også store fans - og ja, så er en ret altid en succes her i huset når det sker :o)4 kommentarer:

 1. Uh, jeg kan godt huske lasagnepladerne, de er mægtig fine! Tænk, at du rent faktisk kunne få dig til at bruge dem :D

  Det lyder som en god lasagne. Jeg ved ikke, om jeg tør lave den til Daniel, han har traumer med "alternativ lasagne" efter engang, hvor jeg forsøgte mig med Lene Hanssons grøntsagslasagne... (den var forfærdelig!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var også glad for, at det endelig lykkedes :o)

   Den er virkelig god, så jeg tror også at Daniel ville kunne lige den. Men den form for traume han kører over alternativ lasagne kender jeg kun alt for godt! Det er lidt skræmmende hvordan sådan nogle oplevelser kan følge én :o)

   Slet
 2. Uh, den ser bestemt lækker ud - og det er altid interessant at afprøve forskellige udgaver af lasagne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det var den også :o)

   Jeg kan også godt lide at eksperimentere med forskellige udgaver af lasagne, men må indrømme, at denne er virkelig en af de bedre!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...