mandag den 26. januar 2015

Spinatpandekager med laks og rejer

Det er ikke fordi vi kører spinat-tema i øjeblikket, men i mandags havde jeg en af mine søde veninder til frokost og der fik vi denne lækre, lækre omgang, som desværre ikke er helt så sund som man umiddelbart skulle tro ;o) Til gengæld er der nok muligheder, hvis man har lyst til at forsøge at lave dem mere sunde. Men uanset hvad, kan det virkelig anbefales, for det var SÅ godt!

Spinatpandekager med laks og rejer
4 pandekager

pandekager:
1 æg
150 ml mælk
50g hvedemel
15g smeltet smør
50g optøet spinat
smør til stegning

fyld:
1 stykke varmrøget laks
75g rejer
100g flødeost
2 spsk cremefraiche
1 tsk citronsaft
friskkværnet peber 

Blend ingredienserne til pandekagerne sammen, brug en almindelig blender eller en stavblender. Sæt på køl i 30 minutter. Lav i mellemtiden fyldet.

Fjern skind og det mørke kød fra den varmrøgede laks. Hæld det i en skål sammen med flødeost og cremefraiche og bland det godt sammen. Vend til sidste rejerne i og smag til med citronsaft og friskkværnet peber. Det skal sandsynligvis ikke have salt, men giv det endelig en smule, hvis du synes.

Steg pandekagerne på en mellemvarm pande i lidt smør. Dejen kan godt være lidt svær at få fordelt på panden, så brug evt. en paletkniv til at fordele det med. For at være sikker på, at jeg fik 4 pandekager delte jeg i øvrigt mængden af pandekagedej i 4. De er også ret porøse, så være forsigtig når de vendes. Læg dem til afkøling på en tallerken, når de er stegt på begge sider.

Fordel fyldet på de 4 pandekager, rul sammen og server sammen med en lille salat. I dette tilfælde fik vi en simpel salat af spidskål, ananas, granatæble og lidt citronsaft.

De her pandekager blev simpelthen så lækre. Så det er altså virkelig besværet værd! Jeg tror også, at de ville egne sig fortrinligt til en forret måske bare med en lille smule godt brød til og en enkel dressing.
6 kommentarer:

 1. Uh, pandekagerne ser virkelig lækre ud!
  Nu har jeg gemt opskriften, for en dag skal de afprøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. De VAR altså også ualmindelig velsmagende! Så jeg kan klart anbefale dem :o)

   Slet
 2. Damn hvor ser det bare lækkert ud alt sammen! Nu sidder jeg jo her og bliver helt aftensulten - sundt eller ej, DET skal prøves! Så må jeg kalde det Shrek mad herhjemme og se om de vil spise det :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hvis du kan overbevise husholdningen med at kalde det Shrek mad, så synes jeg klart du skal gøre det, for de var VIRKELIG lækre! *må snart have på madplanen igen* :o)

   Slet
 3. Hvordan laver du pandekagerne med alt det mel i? 500g mel virker ikke for mig, i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Da indlægget/opskriften er 6 år gammel, må jeg indrømme at jeg har lidt svært ved at huske det. Beklager! Men mit umiddelbare gæt er, at der har sneget sig et ekstra 0 ind, så der skulle stå 50 gram

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...