fredag den 2. januar 2015

Skovbær-mazarinkage med chokolade

Godt nytår allesammen og tak for alle de søde hilsner i forbindelse med mit forrige indlæg. Det har været en svær tid, men samtidig er der jo ingen tvivl om, at livet skal og må gå videre, så jeg forsøger!

Tilgæld har vi oveni sorgen også været så heldige at blive ramt af sygdom - alle 4! og har vist formået at smitte gud og hver mand ovenikøbet (sorry!) Vi er dog vist ved at være ovenpå igen nu, men jeg tør alligevel ikke helt tro på det, før det faktisk er en realitet :o)

Nytårsaften fortsatte efter snak med en del af gæsterne ufortrødent, som om vi slet ikke var syge. Det gik i og for sig fint, men vi har kæmpet med at komme ovenpå her dagene efter. Nytårsaften var påvirket af sygdom i form af gæster der måtte blive hjemme, og et vis sløvsind, men vi nåede da alt hvad vi skulle og havde i det store hele en hyggelig aften. Desserten blev først indtaget kl 01.30, men hvilken dessert!

Visse dele af desserten har været på bloggen før, men det hele kommer for nemhedens skyld alligevel samlet :o) En skøn ting ved denne dessert er, at den skal laves dagen før, så der er ingen forberedelse på dagen, hvor den skal serveres.
Skovbær-mazarinkage med chokolade
10-12 stykker

Mazarin-bund:
125g Skovbær-marcipan (eller almindelig marcipan)
125g sukker
125g stuetempereret smør
30g hvedemel
2 æg

Rør marcipan og sukker sammen i en rørmaskine med K-spaden, eller riv marcipanen på et rivejern og bland det derefter sammen med sukkeret. Tilsæt det stuetempererede smør og rør til en ensartet dej. Tilsæt mel og derefter æggene ét ad gangen. Rør godt mellem hver. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 minutter eller indtil en kødnål kommer ren ud.

Tag den bagte for ud af ovnen og lad den køle helt af på en bagerist. Sæt bunden i en bagering med en plastikstrimmel rundt i kanten og lav derefter chokolademoussen.

Chokolademousse:
100g mørk chokolade
50g smør
2 æggehvider
100g flormelis
1 dl piskefløde
1 æggeblomme

Smelt chokoladen og smørret over vandbad og lad det køle af. Pisk æggehviderne stive med flormelis, der tilsættes lidt efter lidt. Pisk fløden til cremet skum. Put æggeblommen i en stor skål. Hav alle tingene klar nu! Rør den smeltede chokolade og smør sammen med æggeblommen. Vend derefter de piskede æggehvider og flødeskummet i massen og hæld det derefter ovenpå den afkølede mazarinbund, der som nævnt skal være i en bagering med en plastikstrimmel rundt i kanten. Sæt den på køl i et par timer indtil chokolademoussen har sat sig.

Skovbærmousse:
3,75dl fløde
90g sukker
225g skovbær
1½ tsk citronsaft
1½ tsk vanilje
4 blade husblas

Put delvist optøede bær, sukker og vanilje i en lille gryde og kog det op. Lad det simre ligeså stille i 5 minutter, mens husblassen bliver opblødt i koldt vand. Tag gryden af varmen, kram vandet ud af husblassen og put det ned til bærrene. Rør godt rundt, så du er sikker på, at husblassen er opløst. Blend hurtigt blanding med en stavblender og hæld det (evt. igennem en sigte) over i en metalskål og stil den på køl. Tag piskefløden ud af køleskabet 10 minutter før den skal piskes, så den på den måde er en anelse tempereret.

Lad det stå på køl indtil det er betydeligt afkølet, men inden det begynder at stivne. Når det er ved at være afkøles piskes fløden til skum, og de to ting vendes sammen. Vær ikke for voldsom, men sørg alligevel for, at det hele er godt blandet.

Hæld derefter skovbærmoussen ovenpå den stivnede chokolademousse i bageringen og stil kagen på køl indtil 15-30 minutter før servering, hvor den tages ud, så den kan blive en anelse tempereret.

Jeg havde i øvrigt ambitioner om at lave noget fancy chokoladepynt, men det var altså én af de ting der blev droppet pga. sygdom. Men eller kan man naturligvis pynte kagen, som man måtte have lyst til.


Det var en virkelig lækker kage - fyldt med smag og med en god balance mellem den søde chokolademousse og den friske skovbærmousse. Marcipanen der blev brugt er en "limited edition", men jeg tror nu også, at den ville smage dejligt med en almindelig marcipan.

6 kommentarer:

 1. Hvor ser den lækker ud! Mums!
  Ja, herhjemme blev vi også ramt af sygdom- eller Kristian gjorde, så vores Nytår var også meget stille og roligt. God bedring med de sidste rester af sygdom :)
  Har sendt dig mange tanker her i julen og håber vi snart ses- du skal bare sige til hvis du trænger til at snakke :)

  PS: Så Mike og Junior i Kvickly den anden dag og hvor er den lille mand altså en charmetrold :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også virkelig lækker!

   Det er da en værre omgang I har været igennem, men jeg er glad for, at Kristian har det bedre :o)

   Tak for tankerne - de er altid rare, og ja - vi se om vi ikke snart kan ses!

   Haha, der fik Mike lige totalt paranoia :o)

   Slet
 2. Jøsses hvis du kan smække sådan en omgang sammen ramt af sygdom så er der da ingenhgrænser for hvad du kan lave når du er ved dine fulde fem! :-D Så lækkert ser det ud og jeg er ikke et sekund i tvivl om at det smagte mindst lige så godt :-D Rigtig godt nytår søde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha - jeg lavede denne kage inden jeg blev syg, så bare rolig :o) Den smagte virkelig helt fantastisk! Godt nytår til dig og dine også :o)

   Slet
 3. Smagte fantastisk! Overvejer at kopiere den inden længe - man finder vel nok en lejlighed til det;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den var god! Jeg synes klart du skal kopiere den ... jeg hjælper gerne med at spise den, siden jeg stadig er lidt chokeret over, at jeg levnede nytårsaften ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...