torsdag den 22. januar 2015

Spaghetti med spinatpesto og kyllingefrikadeller

Forleden dag spurgte Junior om ikke vi skulle have maddag - dvs. han skulle hjælpe med at lave aftensmad. Jeg valgte en lidt anderledes ret, som var meget børnevenlig, og som viste ham nye ting og smage, og heldigvis gik det supergodt :o) Han ville ikke umiddelbart have, at pasta og pesto blev blandet sammen, men blev meget glad og overrasket, da han så, at vi pludselig skulle have grøn spaghetti og så ville han gerne spise det :o)

Spaghetti med spinatpesto og kyllingefrikadeller
3-4 pers.

400g spaghetti
3 fed hvidløg
1 bakke babyspinat
50g cheddar
1 håndfuld pinjekerner
olivenolie - ca. 1/2 dl
salt og friskkværnet peber
500g hakket kyllingekød
1 løg
1 æg
1/2 dl mælk
1/2 dl havregryn
evt. lidt mel
olie til stegning

Start med at lave farsen til kyllingefrikadellerne. Jeg bruger som regel min foodprocessor og starter med at køre løg, æg og mælk, så løget bliver helt finthakket. Derefter tilsætter havregryn, hakket kød, salt og peber og evt. hvedemel, indtil dejen har en passende tekstur. Varm lidt olie op i en stor pande og form små frikadeller, som steges på begge sider til de er gennemstegte. Vi lavede dem meget små, så måtte stege af 3 omgange.

Sæt vand over til spaghetti og kog derefter spaghettien efter anvisning på pakken. Lav i mellemtiden spinatpestoen.

Skyl og tør spinaten. Pil hvidløg og put spinat, hvidløg, cheddar og pinjekerner i en blender og kør det sammen. Tilsæt lidt olie gradvist og kør til det har en passende tekstur.

Dræn pastaen, hæld det tilbage i gryden og vend det sammen med noget af pestoen. Der bliver måske lidt for meget, men det kan godt holde et par dage på køl.

Server straks med kyllingefrikadellerne.

Ved at lave frikadellerne mindre blev de en større succes hos Victor, men man kan naturligvis også bare lave dem i almindelig størrelse. Jeg ved godt, at det ikke er traditionelt med hverken cheddar eller spinat i en rigtig pesto, men osten var den vi havde og spinaten var for at gøre pestoen lidt sundere en bare med basilikum. Resultatet blev til gengæld super godt, og jeg tror bestemt ikke, at det er sidste gang vi får spinatpesto herhjemme :o)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...