mandag den 30. marts 2015

Gratineret pasta med rejer og tun

Kender I det der med, at en favorit på middagsbordet er forsvundet i repetoiret og når retten så endelig kommer på bordet igen undres man over, hvorfor den forsvandt? Eller er det kun mig, der har prøvet det?

Anyway, det skete her forleden dag, hvor vi fik en skøn ret, som vi engang lavede rigtig tit, men som vi ikke har lavet de sidste par år eller 3. Det er en ret, som smager meget bedre end den måske umiddelbart lyder til, og som også er super god kold dagen efter.

Gratineret pasta med rejer og tun
("Fedtfattige retter" af Kathryn Hawkins)
4 pers.

250g pasta
1 spsk olie
1 bundt forårsløg eller 1 porre, istandgjort og hakket
1 glas champignon i skiver - eller friske hvis du gider
1 dåse tun i vand, afdryppet 
200g rejer
2 spsk maizena
4 1/4dl mælk
4 mellemstore tomater, i tynde skiver
25g rasp
25g revet ost 
salt og peber

Forvarm ovnen til 190grader. Bring en stor gryde letsaltet vand i kog og kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad den dryppe godt af. Varm imens olien op på en pande og sautér de hakkede forårsløg - minus en håndfuld - og champignonerne under omrøring i 5-10 minutter. Hæld den kogte pasta i en skål og bland den med forårsløg, champignon, rejer og tun. Sæt til side.

Rør maizena ud i lidt mælk til en jævning. Hæld resten af mælken i en gryde og rør jævningen i. Varm mælken op under omrøring, indtil den tykner. Krydr saucen med salt og peber. Hæld saucen over pastaen og bland alle ingredienser godt. Hæld pastablandingen i et ovnfast fad.

Anbring tomatskiver ovenpå retten og drys rasp og revet ost over. Bag retten i 25-30 min., til den er gylden og server retten varm. Som nævnt er den dog også god kold, efter at have stået i køleskabet natten over.

Retten kan sådan set varieres i det uendelige, både med hensyn til grøntsager - fx. ærter, majs, kogte grønne bønner - og protein - fx. stegt og strimlet kylling, skinketern, brunet oksekød eller som en ren grøntsagsret. Dejligt smager det i hvert fald!2 kommentarer:

 1. Ahmen det ser da bare for lækkert ud! Og med de ingredienser burde den ret da gå rent hjem herhjemme! :D Hvilken slags rejer bruger du?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er SÅ godt!

   I dette tilfælde har jeg brugt en blanding af tigerrejer og grønlandske rejer :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...