torsdag den 14. februar 2013

Hjemmelavet is #11: Oreo is med hindbær

Jeg har fortalt det før i forbindelse med den filmkage jeg lavede, men i mange år har husbonden og jeg gået til filmquiz. For lang tid siden var det i Biffen i Aalborg, så blev det flyttet til Nordkraft og sidenhen til en billiard klub i Nørresundby. På et tidspunkt fandt vi ud af, at det var meget svært at få det til at harmonere med junior, så vi meldte os ud. Problemet er bare, at vi kun var 2 hold, så pludselig var quizzen helt død. Jeg kom så på, at vi måske kunne flytte det til vores hus, så junior kunne komme i sin seng osv. Det blev det heldigvis til, så nu quizzer vi hjemme.

Nå, men vi har på vores hold også en af husbondens kammerater, og han plejer at komme inden og få pizza sammen med os. I mandags, hvor vi havde quiz, syntes jeg, at der skulle lidt dessert på bordet. Så jeg lavede en lækker oreo is med hindbær. Jeg har godt set rundt omkring, at det har været in at lave is med kondenseret mælk. Jeg havde ikke prøvet det før, så jeg tænkte at nu skulle det være! Lad mig sige det som det er... jeg er FAN! Det er mega simpelt og smager desuden rigtig skønt. Jeg kan kun anbefale det!

Oreo is med hindbær
1 dåse kondenseret mælk
4 dl piskefløde
1 dl mælk
korn af 1 vaniljestang - eller 1 tsk. vaniljetwister
3/4 pakke oreo med chokoladecreme
1 stor tsk. hindbær-aroma eller 1 par spsk god, siet hindbærmarmelade

Pisk fløden til skum, tilsæt vanilje, mælk og kondeseret mælk og vend forsigtigt rundt, til det er helt blandet. Kør isen på ismaskine i ca. 45 minutter. Jeg vil tro, at man kan få en skøn is uden ismaskine, men har ikke prøvet det. Når isen er kørt hældes den i en flad beholder og tilsættes hakkede oreos. Til allersidst vendes hindbær i - bland ikke for meget, det skal gerne være synligt med røde striber. Put isen i fryseren indtil den skal spises.

Det var en SUPER lækker is! Oreos'ne er skønne i en is, de bliver en smule bløde, så de føles mere som en del af isen end som fyld.8 kommentarer:

 1. Åh nej Camilla, jeg har alle ingredienserne på lager!! Hvad skal der dog ikke ske? :D
  Har dog ikke just hindbæressens, men jeg har både marmelade og frosne hindbær, såeh...

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry :o) Det er en SKØN is og kræver ikke særligt meget - og jeg er sikker på, at den er skøn med syltetøj også :o)

   Slet
 2. Det lyder helt fantastisk. Jeg har en mand der elsker alt med Oreo, inkulsiv de milka-barer med oreos, som man kan købe i Tyskland :-)
  Jeg har en enkelt gang forsøgt mig med at lave is på kondenseret mælk, uden en ismaskine. Desværre blev den ret grynet, trods en stor indsats med omrøringen. Jeg må vist bare ønske mig en ismaskine ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også fantastisk :o) Oreos er altså også bare så gode... har aldrig prøve Milka med Oreos - dem må jeg vist hellere kigge efter næste gang jeg er i Tyskland.

   Øv, at isen blev grynet, det ville jeg faktisk ikke have troet - men tak for info. Ja, du må ønske dig en ismaskine :o)

   Slet
 3. Årh det ser bare SÅ lækkert ud :D Sikke en skam at armen i min ismaskine er gået i stykker... mon ikke man skulle ønske sig en ny udgave, så der kan blive produceret is i rå mængder til sommeren kommer og banker på... der får jeg helt sikkert lyst til det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er SÅ god! Jeg synes bestemt du skulle ønske dig en ny ismaskine så der kan blive eksperimenteret med is til sommer :o)

   Slet
 4. Nøj det ser godt ud. Så sidder man her uden noget som helst usundt i huset og ikke engang ingredienser til at lave en portion is...pokkers :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var også SKØN! Åh, det er det værste, når der bare er ryddet helt for usundt i huset og man totalt er i humør til lidt usunde sager :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...