tirsdag den 19. februar 2013

Stenalderbrød

Jeg måtte prøve det på et tidspunkt - det meget omtalte stenalderbrød - og jeg må sige det som det er. Jeg er STOR fan. Det kommer bag på mig, hvor lækkert er er, med de ingredienser, men det smager altså virkelig skønt!

Det er smækfyldt med kalorier, det er smækfyldt med sunde fedstoffer og det er super enkelt at bage. Desuden holder det længe - både mht. friskhed og mht. mæthed. I love it!Stenalderbrød - 1 stk.
5 æg
3/4-1 dl olie
2 tsk salt
100g sesamfrø
100g hørfrø
100g mandler
100g valnødder
100g solsikkekerner
100g græskarkerner

Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Hæld det i en silikone-brødform og bag i 1 time ved 160 grader. Lad køle af på en rist inden du skærer det i skiver.10 kommentarer:

 1. Mums! Jeg laver selv det her brød ofte, men jeg bruger aldrig olie. Så hvis man ville have en lidt mere fedtfattig version, så kan det sagtens laves kun med de 5 æg! :) Super fin blog.

  MVH Rikke (02acres.com)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet og for de søde ord om min blog :o) Det tror jeg, at jeg må prøve næste gang - eller i hvert fald reducere mængden lidt

   Slet
 2. Det ser hammer-lækkert ud, for at sige det på godt jysk ;)
  Hilsen

  // CUPCAKE-STYLISTEN //

  SvarSlet
 3. Har godt nok set flere opskrifter på stenalderbrød rundt omkring. Men af en eller anden grund har det bare ikke tiltalt mig, men jeg begynder at tro jeg snart skal have det afprøvet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg syntes også først, at det bare så FOR mærkeligt ud! Jeg troede heller ikke helt på, at det kunne blive godt. Men jeg er stor fan. Hvis du ikke tør give dig i kast med det skal jeg nok sørge for et par skiver med næste gang vi ses :o)

   Slet
 4. Jeg er nu på min 3. hjemmebagte stenalderbrød og jeg er også helt vild med det. Jeg har halveret olie og æg, men vil prøvet det helt uden olie :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et godt tip uden olie. Ellers kan det være, at jeg prøve at gøre som dig og halvere begge dele :o) Men det smager også bare SÅ godt!

   Slet
 5. Uhmm ja lækkert ser det da ud og når jeg kigger ingredienslisten igennem er det da lidt uhyggeligt, at jeg rent faktisk har det hele hjemme! Det eneste jeg mangler er lige sådan en silicone-fætter... Hmmmm....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smager SÅ godt, og jeg kan klart anbefale det :O) Hihi, ikke dårligt med alle ingredienserne i skabet... jeg tror dog godt at man kan bruge en almindelig form, evt. foret med bagepapir :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...