onsdag den 17. juli 2013

Kirsebær Clafoutis

Her i weekenden havde vi besøg af husbondens kammerat, hans kæreste og deres nuttede lille datter :o) Det var som altid hyggeligt og krævede også lidt lækkerier. De kom allerede til frokost, hvor vi "bare" fik rugbrød, pålæg og lun leverpostej. Til aftensmaden fik vi grillet kød, kartoffelsalat og grøn salat, så ikke videre spændende.

Til dessert fik vi til gengæld denne lækkerbisken af en kirsebær clafoutis, som jeg ikke har lavet før, men som jeg bestemt skal lave igen. Jeg faldt egentlig oprindeligt for en udgave med blåbær, men jeg blev lidt for nærrig da jeg skulle købe for aaaalt for mange penge blåbær. Derfor lavede jeg den i stedet med kirsebær, som vist også er det mest normale. Dog har jeg planer om en dag at lave den med blåbær :o)

Kirsebær clafoutis 
(efter Hugh Fearnley-Whittingstalls opskrift)

400g udstenede kirsebær (passer med en 500g bakke)
juice fra 1/2 citron
1 spsk honning
75g mel
100g sukker
3 store æg, sammenpiskede
250ml mælk
lidt flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 25cm tærteform med smør og hæld de udstenede kirsebær deri. Hæld citronsaft og honning over.

Bland mel og sukker sammen. Lav en fordybning i midten og tilsæt de sammenpiskede æg. Rør rundt og bring mel og sukker ind i ægget lidt efter lidt. Bland godt sammen og tilsæt derefter mælken lidt efter lidt indtil du har en glat dej.

Hæld dejen over kirsebærene og bag i ovnen i 35-40 minutter.

Server lun eller kold, drysset med lidt flormelis og evt. sammen med lidt lækker vaniljeis


10 kommentarer:

  1. Årh, den ser lækker ud - elsker bare kirsebær!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte SÅ godt!

      Ja, kirsebær er bare det bedste :o)

      Slet
  2. Og ja tak! Sådan en kunne jeg godt spise ALENE lige nu :P hehe... den ser monster lækker ud og altså ja alt med kirsebær er i mine øjne en fryd for ganen, så denne bliver jeg da nødt til at afprøve på nogle hjælpeløse sjæle på et tidspunkt (inkl. mig selv selvfølgelig!) ;)
    Tak for deleren :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt ;o) Den var også helt fantastisk lækker!

      Den var en rigtig fryd for ganen, som bestemt skal laves herhjemme igen en dag :o)

      Slet
  3. Hold nu op den ser lækker ud... Den skal helt sikkert afprøves snarest mmmm...
    Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var SÅ lækker, så jeg kan kun anbefale dig at prøve den :o)

      Slet
  4. Hvor ser den bare lækker ud. Jeg er netop ved at koge kirsebærsaft, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge alle de kirsebær til, som jeg fik af vores nabo forleden dag. Nu falder jeg så over din opskrift 10 minutter for sent - meeeeeeeeen, en af grundende til, at jeg valgte saften var netop, at så slap jeg for at udstene bærrene ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var også super lækker :o)

      Hihi, ja at udstene kirsebær er ikke det sjoveste i verden. Ved denne valgte jeg at halvere dem, men forleden hvor jeg skulle sylte nogle udstenede jeg dem godt nok. Det er helt klart ikke verdens mest fede beskæftigelse, men heldigvis havde jeg ikke så mange ;o)

      Slet
  5. Den ser rigtig lækker ud :-) god måde at bruge en stor portion bær på :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mums, den var også super god! Glæder mig allerede til bærene i haven næste år, så ryger den på bordet igen :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...