Blomme- og nektarin crumble
(tilpasset fra American Pie)
ca. 6 pers.
crumble:
100g hvedemel
90g lys muscovadosukker
100g sukker
90g havregryn
korn af 1 vaniljestang
2 tsk kanel
125g smeltet smør
fyld:
10-12 store blommer
2 nektariner*
40g lys muscovadosukker
20g sukker
2 spsk hvedemel
1 tsk citronsaft
Bland alle ingredienserne til crumble-blandingen i en stor skål, der skal være små klumper i. Dæk til og stil på køl indtil fyldet er klar. Det kan evt. laves dagen før, og kan faktisk også holde omkring 3 måneder på frost.
Forvarm ovnen til 175 grader og smørt et ovnfast fad.
Skyl blommer og nektariner og skær dem i både og bland dem i en stor skål med sukker, muscovado, citron og mel. Sørg for, at frugten er helt dækket. Hæld frugtblandingen i fadet og strø crumble-blandingen på i et jævnt og tykt lag.
Bag i ovnen i ca 50 minutter, eller til toppen er gylden og frugten bobler let.
Server varm eller ved stuetemperatur med en kugle is eller en skefuld cremefraiche
*eller ene af blommer eller nektariner eller en anden slags frugt - der er næsten frit valg på alle hylder :o)
Jeg elsker crumble, og denne er klart blandt favoritterne! Toppingen er SÅ god - yum! Som en af pigerne i mødregruppen sagde - den ville også være god som topping på skyr eller lignende. Det må vist prøves :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar