mandag den 22. september 2014

Karrysuppe med ferskner og rejer

Denne suppe har jeg hørt om mange gange og tit overvejet, om jeg skulle prøve den. Det blev dog først til her i weekenden, da jeg syntes, at vi trængte til at prøve en suppe, som var anderledes end de gamle travere, vi plejer at få hver gang ;o)

Det smagte super godt og det bliver bestemt ikke sidste gang vi laver den. Jeg valgte at lave en blendet suppe, da jeg tænkte, at den nok ville falde i bedre jord hos Junior, og det synes jeg bestemt gjorde suppen godt :o)

Karrysuppe med ferskner og rejer
4 pers.

1 fed hvidløg
1 porre
2 løg
3 spsk karry
25-50g smør
1 dåse flåede tomater
5 dl grøntsagsbouillon
1/4 liter fløde, madlavningsfløde eller kokosmælk
1 dåse ferskner
500g rejer - optøede
salt og friskkværnet peber

Pil, rengør og snit hvidløg, løg og porre. Smelt smørret i en stor grude og svits hurtigt karryen deri. Tilsæt løg, hvidløg og porre og sautér det i 10 minutter uden at det tager farve. Tilsæt evt. en anelse af grøntsagsbouillonen, så det har lidt væske at arbejde med. Tilsæt derefter tomater, bouillon og fløde og lad det simre i 15-20 minutter. Blend suppen og hæld væden fra ferskenerne i suppen lige inden servering. Smag til med salt og friskkværnet peber

Skær fersknerne i små stykker og læg fordel dem i bunden af en dyb tallerken sammen med de optøede rejer og hæld den varme suppe over. Server straks evt. med lidt godt brød til.

Jeg synes ikke, at rejerne behøver at komme i suppen, men er fine bare ved at blive varmet ganske let fra den varme suppe. Hvis man ikke har lyst til rejer, er jeg sikker på, at en omgang stegt kyllingefilet i strimer ville fungere fint også. Eller måske lidt dampet, hvid fik i store stykker. Man kan som nævnt også lade være med at blende suppen, men jeg synes det gjorden den super lækker. 2 kommentarer:

 1. Karrysuppe med ferskner og rejer på billederne ligner det jo gourmet mad jeg tror jeg vil prøve at lave den som en forret til mine gæster på lørdag den ser virkelig lækker ud og jeg elsker kokosmælk i maden det giver en helt fantastisk smag.
  glæder mig til at smage din opskrift mange tak for inspiration (-:

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser nemlig ret pænt ud, hvis jeg selv skal sige det :o) Jeg synes det smagte helt forrygende, og glæder mig allerede til, at vi skal have resterne af suppen (gemt uden ferskner og rejer) i næste uge, så jeg synes helt bestemt, at du skal prøve at lave den :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...