søndag den 5. juli 2015

Kyllingebryst med svampe, hvide asparges og brøndkarse

I forrige uge stod nedenstående ret på menuen fra vores måltidskasser fra Skagenfood. Vi har prøvet den 2 gange og indtil videre er jeg stor fan! Det er ikke fordi drengene er helt pjattet med retterne, men for husbonden og jeg er det lige i skabet :o) Desuden sender det den kære husbond på nogle alvorlige tests, når han skal lave retterne ;o) Den skønne ret som er i dette indlæg blev en anelse modificeret med lidt svampe, men ellers fulgte han ellers mere eller mindre den medfølgende opskrift... se han kan jo godt :o) Det var SÅ godt!!! Super enkelt og meget sommerligt


Kyllingebryst med svampe, hvide asparges og brøndkarse
2 pers. (Skagenfood)

2 kyllingebryst med skind og ben - gerne med vinge på
1 spsk olie
400g kartofler
250g hvide asparges
250g blandede svampe
saft af 1/2 citron
1 spsk Dijon sennep
1 spsk smør
3-4 spsk olivenolie
1 bøtte brøndkarse

Varm ovnen på til 200 grader.

Brun kyllingebrysterne med skindsiden nedad på en mediumvarm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen i 6-8 min. Lad dem trække lidt før de serveres.

Skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 8 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe af i 10 min. i et dørslag. Knæk enden af de hvide asparges og skræl  dem fra hovedenden mod roden og skær dem derefter i 2-3 stykker. Rens svampene og skær dem i skiver.

Kom smør på den pande, som kyllingen blev brunet på og steg svampe, kartofler og asparges gyldne og sprøde. Smag til med salt og peber. Rør sennep og citronsaft sammen og pisk derefter sammen med 3-4 spsk olivenolie. Server straks med masser af skyllet brøndkarse ovenpå.4 kommentarer:

 1. Årh det ser bare SÅ sommerlækkert ud :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte simpelthen helt vidunderligt!

   Slet
 2. Det der ser jo alt alt for godt ud.

  - Anne

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...