mandag den 23. juli 2012

Cornwall & London - spisning

Hermed mit første indlæg om vores skønne ferie i Cornwall og London. Jeg begynder naturligvis med det bedste - nemlig maden :o) De fleste dage i Cornwall var vores aftensmad ikke det mest spændende - jeg gider ikke at lave mad når jeg er på ferie, men det var bare lettere at spise i huset med junior, så derfor var meget af det mere eller mindre fastfood. Vi fik dog også lov at teste lidt af Cornwalls køkken - og lad os starte med en af de mest åbenlyse ting - Fish & Chips

Vi fik Fish & Chips 2 gange mens vi var afsted - 1 gang fra Rick Stein's Fish & Chips (så dog ikke ham selv nogle steder) som var ganske god, men en smule fed i fisken. Muligvis fordi vi valgte torske stykker og ikke et helt stykke, hvor man jo nok ville have mindre mængde dej til fisk.
Den anden gang var fra Harbour Lights, som åbenbart er National Fish & Chips Award Winner :o) De gør meget ud af at det er godt for miljøet osv. og ja, fisken var bestemt også rigtig god!

Den første dag i Cornwall var vi på en lækker italiensk restaurant, Zizzi, at spise. Det rigtig lækkert, og lige hvad man trængte til efter en lang tur i tog. Desuden gjorde de meget ud af en børnemenu og der var god plads til selv helt små børn. Jeg fik en lækker pizza og husbonden blækspruttepasta.

Vi fik også både "Bangers & Mash" eller pølser med kartoffelmos og traditionelle Cornish Pasties. Jeg har altid været stor fan af engelske pølser, de er bare så meget anderledes end danske. Jeg kan også godt lide en helt almindelig rød pølse, men der er alligevel noget over de engelske. Rigtig Cornish Pasty har jeg ikke prøvet før, men de var helt bestemt lækre, og meget nemme til en frokost på kajen i en lille fisker-by :o)

Naturligvis fik vi også en del cream tea - eller te med scones, marmelade og "clotted cream" til. Det kan du få på nærmest hvert et gadehjørne, og der er naturligvis også stor forskel på kvaliteten. Så vidt vi kunne læse os til, så mener folk fra Devon (grevskabet lige ved siden af Cornwall) at de har opfundet cream tea, og det er vist en ret stor "ting" :o) Vi fandt dog også ud af, at det er forskel på hvordan fyldet ligger på scones de forskellige stedet - det er åbenbart scone-jam-clotted cream i Cornwall og scone-clotted cream-jam i Devon, og det stod derfor klart for både husbonden og jeg at vi er mest til den Devon'ske udgave :o)

Mere traditionel mad i form af en lækker krabbe bisque, shephard's pie og endnu en omgang pølser blev også indtaget. Suppen på en restaurant ved St. Michael's Mount (mere om det i et andet indlæg), hvor vi var totalt gennemfrosne og regnvåde. Det er egentlig sjældent at jeg bestiller suppe på en restaurant, men det var så meget det eneste der duede lige den dag :o) De 2 nederste retter fik vi på National History Museum i London, på deres restaurant Scoffa-saurus - et stort og forholdsvis larmende sted, men perfekt til små børn :o)

Sidst men ikke mindst, blev det også til lidt andre søde sager end cream tea. I Cornwall testede vi italiensk nougat og fudge i flere varianter (mums!) og i London svingede vi forbi Laduree i Harrods og hentede en Red Fruit Mille Fuille, som jeg kan afsløre ikke var helt nem at spise med fingrene ;o) og lidt macarons (lakrids, salt karamel, hindbær og jordbær/marshmallow).

Så alt i alt fik vi meget ikke så spændende mad, men også meget som var rigtig lækkert. Det er selvfølgelig lidt anderledes at være på ferie med en lille krudtugle på 1 år end som før, hvor vi bare har været os selv, men det var meget få steder, at det var et problem. Men nu er juniors favoritleg i hele verden også at flirte med serveringspersonalet ;o) Det er bedst hvis det er kvinder, og alder betyder ikke rigtigt noget for ham, men er det kun mænd til stede så bliver de ofrene. Han bliver såååå slem, når han bliver stor :o)

4 kommentarer:

 1. Meget smukke billeder af noget meget lækkert mad. Man bliver helt sulten. Hilsen mor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :o) Tak - det smagte også supergodt - det meste af det :o)

   Slet
 2. Sultet har I ikke! :D Ser meget lækkert ud det hele! Og virkelig gode billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det gjorde vi i hvert fald ikke ;o) Det ser nu ganske appetitligt ud, det har du ret i :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...