I anledningen af juniors fødselsdag sidste lørdag, skulle han naturligvis også have lidt med til dagplejen. Pga. fødselsdagsfesten og kagebagning, kommer opskriften på dem først nu. Jeg fandt nogle i en af de små Amo bagebøger. Jeg synes de blev rigtig vellykkede, lidt anderledes end mange andre bløde, hvide boller. Jeg skiftede en smule af hvedemelet ud med lidt grahamsmel, og reducerede sukkermængden lidt, så virkede de lidt "sundere" at sende med i DP :o)
Bedste's Bedste Boller (Amo 2)
500g hvedemel
100g grahamsmel
2 dl mælk
250g smør eller margarine
3 æg
50g gær
25g sukker
1 tsk salt
1. Smuldr smør i melet. Tilsæt salt og sukker.
2. Rør gæren ud i lunken mælk (ca. 37grader) og tilsæt sammenpiskede æg og bland det hele med mel og smør.
3. Ælt deken til den er sej og blank. Dejen skal være meget blød.
4. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca. 45 min.
5. Slå dejen ned og form 24 boller. Det er en god idé at komme mel eller olie på hænderne, så det er nemmere at forme den bløde dej.
6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, lunt og tildækket, ca. 15 min.
Pensling: sammenpisket æg
Bagetid: 10-12 minutter på midterste rille i en 220 grader forvarmet ovn (varmluft 200 grader)
Synes det er sejt, at du har lavet lidt din egen version af fødselsdagsboller, så de blev lidt sundere.
SvarSletTak :o) de blev da i hvert fald bare en lille bitte smule sundere, selvom der stadig er rigeligt smør :o)
SletEj nu får jeg helt vildt lyst til nybagte boller! Og rigtig godt med grahamsmelet - det bruger jeg også til sundere lyse boller og så har jeg læst at hvid hvede skulle være fænomenalt til at få en masse fuldkorn ind i "hvide" boller :D
SvarSletHihi - nybagte boller er det bedste :o) Jeg har godt hørt at hvid hvede skulle være godt, måske jeg burde prøve det, men som regel har jeg allerede grahamsmel i skabet og så går det så let :o)
Slet