mandag den 2. juli 2012

Fødselsdagsfest

Som hentydet i nogle af mine kommentarer til sidste indlæg, så er junior ikke helt frisk i disse dage. Han kastede op lørdag nat og har haft mere eller mindre feber lige siden. Det havde en vis indflydelse på vores weekend. For i går var hele familien nemlig inviteret til 1 års og 33 års fødselsdag på én gang. Når husbonden og junior kun ligger 18 dage imellem, bliver det nok sådan i mange år fremover. Anyway, det betød at vores tidsplan skred en smule, og nogle planer blev lidt ændret.

Ikke desto mindre stod den alligevel på fødselsdagsfest i går. Lige siden husbonden fandt ud af at vi skulle have en dreng, og at de sandsynligvis ville have fødselsdag tæt på hinanden, har han haft store planer for hvordan kagen skulle se ud :o) Denne kage, som får et indlæg for sig selv, medførte en gennemgående tema - jeg kan godt lide når tingene passer sammen :o)

Vi havde inviteret på frokost, som blev en omgang grill, og kaffe og kage.


Juniors tøj afslører temaet, som var riddere og borge :o) Nedenfor er servietterne.

Grillfrokosten bestod af følgende:
Kyllingeinderfileter i BBQ Marinade Chicken 
Koteletter i BBQ Marinade Red Wine
Tigerrejer med BBQ Grilloil Garlic til svigermor, som er vegetar
Grillpølser
Flûtes
Pastasalat med ærter, majs, tomater, forårsløg og cremefraiche/sennepsdressing
Salat med perlespelt, salatblade, feta, æble, appelsinfileter og agurk

Den der kyllingemarinade er altså bare sååå god - faktisk var samtlige af gæsterne også ret begejstrede, så det var helt klart en succes. Da jeg sidste gang holdt Santa Maria grillfest for cupcakemafiaen spiste jeg jo ingenting, men i går fik jeg endelig smagt nogle af produkterne, og jeg er klart fan! Desuden er dem hvor marinaden er de store poser bare så praktiske!Til kaffen fik vi som nævnt kage, men også Red Velvet Cupcakes med Cream Cheese Frosting. På toppen var der dekoreret med våbenskjold i fondant. Husbonden måtte undvære en cupcake med lys i, men junior fik en - dog kunne han bestemt ikke lide den! Det havde jeg heller ikke regnet med, men han skulle have lov at prøve :o)
Red Velvet Cupcakes (Hummingbird Bakery Cookbook - igen ;o)
12 stk.

60 g smør, stuetemperatur
150 g melis
1 æg
10 g kakao
20 ml rød frugtfarve
½ tsk vaniljeekstrakt
1 1/4 dl kærnemælk
150 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk natron
1½ tsk hvidvinseddike

Forvarm ovnen på 170 grader.

Pisk smør og sukker let og luftigt i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middel hastighed, til at det er godt blandet. Skru op til høj hastighed, tilsæt langsomt ægget, og pisk til alt er godt blandet.

Rør kakao, frugtfarve og vaniljeekstrakt til en tyk, mørk pasta i en anden skål. Kom det i smørblandingen, og bland det grundigt, til det er jævnt blandet og farvet (skrab evt. ublandet ingrrdienser ned fra siderne. Skru ned til lav hastighed, og hæld langsomt halvdelen af kærnemælken i. Bland det godt, tilsæt halvdelen af melet, og rør til at det er godt blandet. Gentag til alt mel og mælk er tilsat. Skrab igen ned fra langs siderne af skålen. Skru op til høj hastighed, og pisk til at dejen er jævn og glat. Skru ned til lav hastighed, og tilsæt salt, natron og vineddike. Pisk til det er godt blandet, og skru atter op, og pisk et par minutter mere.

Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn, uden varmluft, 20-25 min.
Lad dem køle af inden at de pyntes.


Flødeost glasur (10-12 cupcakes)
300 g flormelis, sigtet
50 g usaltet smør, stuetemperatur
125 g flødeost, afkølet

Pisk flormelis og smør sammen for middellav hastighed, til at det er godt blandet. Skru ned til lav hastighed. Tilsæt al flødeosten på en gang, og pisk til at det er helt blandet. Skru op til middelhøj hastighed. Fortsæt med at piske, til at glasuren er let og luftig, mindst 5 min, men pisk ikke for længe, da den let kan skille.

4 kommentarer:

 1. TILLYKKE med ham, hvor går tiden dog hurtig :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Birthe :o) Ja, det er utroligt som tiden går hurtigt! Jeg forstår i hvert fald ikke, at det allerede er 1 år siden han var helt lille og ny

   Slet
 2. Hvor er det bare en fin blog du har!:) Tillykke (forsinket) med både dreng og husbond. Hvor er det gennemført med dit tema - så fint!:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord :o) Jeg tror jeg bliver en sådan forfærdelig forælder, der hele tiden laver temaer :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...