tirsdag den 12. februar 2013

Kokos fastelavnsboller med hindbærskum

Ja, jeg ved godt, at fastelavn er ovre nu (og lige i dette øjeblik er det gået op for mig, at jeg slet ikke fik en fastelavnsbolle fra bageren?!?) Men i dag var jeg en tur i køkkenet for at lave fastelavnsboller til husbonden og hans kolleger.

Jeg fik for et stykke tid siden tilsendt nogle af kagemasserne fra Odense Marcipan. Samtidig var der et lille inspirationsark, hvor jeg med det samme vidste, at disse skønheder blev jeg nødt til at prøve, og jeg fulgte næsten opskriften helt, men den kommer naturligvis også her.

Kokos Fastelavnsboller med Hindbærskum - 12 stk.

1,75 dl mælk
50g smeltet smør
25g gær
1/4 tsk. salt
35g sukker
ca. 300g hvedemel

Fyld
1/2 pose ODENSE Kokosdrøm

Pensling
1 æg

Hindbærskum
1,25 dl piskefløde
2-3 spsk. god hindbærmarmelade eller 1-2 tsk. hindbæraroma
1 spsk. flormelis

Glasur
½ bæger past. æggehvide
1-2 spsk. hindbærsaft
1,5 dl flormelis

Lun mælken og kom smeltet smør og gær i. Rør til gæren er opløst. Kom sukker og salt i og derefter
mel. Det svinger lidt, hvor meget mel man skal bruge, men dejen skal være fast og elastisk.

Lad dejen hæve lunt og tildækket 30-45 minutter.

Rul dejen ud på¨et meldrysset bord. Det skal være ca. 30x40cm. Skær dejen ud i 12 kvadrater og kom 1 tsk. kokosdrøm på hvert stykke. Fold dejen om kokosmassen, så det ikke kan flyde ud. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.

Lad dem efterhæve lunt i 30 minutter.

Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag dem i en forvarmet oven ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.

Lad fastelavnsbollerne køle af. Pisk imen fløden til blødt skum. Vend den med marmeladen eller aromaen og flormelis.

Rør æggehvide med hindbærsaft og flormelis til glasuren.

Flæk bollerne og fuld dem med skum. Pynt med glasur og evt. lidt pynt og opbevar på køl indtil de skal serveres.






6 kommentarer:

  1. Hvor er den altså fint dekoreret. Det er jo næsten synd at sætte tænderne i den. Men på den ande side er det nok mere synd at lade være...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den var lidt sød :o) Jeg glæedede mig faktisk MEGET til at sætte tænderne i, og den smagte ligeså skønt som den ser ud til :o)

      Slet
  2. Umm den ser god ud. Den kunne jeg godt spise med det samme :-) Jeg har en fastelavnsbolle med creme og flødeskum til gode. Jeg har ikke fået lavet nogle selv og har faktisk heller ikke fået en fra bageren. Det er da alt for dårligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smagte heldigvis også skønt o)

      Ih, det er også for dårligt, når man ikke får købt bare en enkelt fastelavnsbolle fra bageren! Men så må vi tage revanche næste år :o)

      Slet
  3. Hvor er den flot!
    - vi burde bare indføre at man ka spise fastelavnsboller hele året rundt....mon man sku lave dem om til prinsesse-føsdags-boller med skum!?!?

    Hilsen

    // CUPCAKE-STYLISTEN //

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :o) JA! Det synes jeg, at man burde indføre :o) Jo, de kunne nok godt gå til en fødselsdag, som en fastelavnsbolle i forklædning :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...