mandag den 31. marts 2014

Chirashi Sushi - sushi in a bowl

Jeg har næsten altid lyst til at spise sushi :o) Til gengæld er det ikke rigtigt til at købe det hvor vi bor, og der er lidt for langt til Aalborg for at hente det. Derfor plejer jeg som regel at lave det selv. Det er jo altid godt :o) Men her for et par uger siden valgte jeg at springe over hvor gærdet var lidt lavere og lave en omgang Chirashi Sushi eller "Sushi in a bowl". Jeg ved ikke om jeg lavede det "rigtigt", men her er i hvert fald min version og det smagte skønt!


Chirashi Sushi 
2 pers.

2 dl sushi ris
3 dl vand
1-2 spsk sukker
2-4 spsk riseddike
1/2 - 1 tsk salt
2 stykker laks, enten fra frost eller fersk, der har været frosset i mindst 2 dage
12-14 kammuslinger fra frost
1/2 agurk
1/2 mango
1/2 avocado

Tø laks og kammuslinger langsomt op i køleskabet. Dvs. tag det ud aftenen før og stil på køl.

Skyl risen godt i koldt vand. Lad det evt. stå i koldt vand i en halv times tid. Dræn, hæld i en lille gryde og tilsæt 3 dl vand. Bring i kog, skrue blusset så langt ned som muligt uden, at risene går af kog. Kog i 10 minutter, sluk for blusset og lad gryden stå yderligere 10 minutter.

Bland sukker, eddike og salt sammen. Hæld risene i et fad, hæld eddikeblandingen over og vend rundt med et par spisepinde.

Steg kammuslingerne i en blanding af olie og smør ved hård varme i kort tid - det er jo sushi, så de behøver ikke at være gennemstegte.

Klargør de forskellige grøntsager, skær laksen ud i skiver på 1/2 cm - det er lettest hvis laksen stadig er en anelse frossen.

Anret ris, fisk og grønt i en skål og server med lidt wasabi og soyasauce til.

Hvis du ikke har mod på rå laks kan du naturligvis vælge at tilberede det eller bruge noget andet fisk til retten.

6 kommentarer:

 1. Sikke en lækker genvej til sushi, det kan jeg godt blive inspireret af. Jeg bryder mig faktisk ikke så meget om de store stykker, der ikke rigtig kan deles.
  Kh.
  Anne-Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en god genvej og kan klart anbefales :o)

   Slet
 2. MÅÅÅÅÅMS :-D Se nu gør du det igen - og så MÅ jeg have sushi snart igen - det ser så lækkert ud og er lige til at gå til :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da utroligt som vi kan lede hinanden i fordærv ;o) Jeg tror altså en dag, at vi 2 må mødes til running sushi, så vi bare kan spise løs ;o) Så må mændene passe alle ungerne!

   Slet
 3. Det ser SÅ godt ud! Jeg kunne spise sushi hver dag, så jeg må vist hellere give mig i kast med din mere budgetvenlige version.

  Jeg spiser ofte laks og kan anbefale at overhælde den med varm sesamolie, lime og soya samt knust hvidløg. Det gør at laksen bliver lidt stegt på overfladen, men rå inden i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også virkelig skønt! Jeg tror også godt, at jeg kunne spise sushi hver dag ;o)

   Uh, det lyder lækkert med den lakseopskrift - det må prøves :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...