lørdag den 22. marts 2014

Pistacie cupcakes med Baileys frosting

Nu kom jeg vist godt nok til at sige, at denne opskrift ville komme på bloggen i tirsdag, men det blev altså først nu. Beklager. Ikke desto mindre, vil jeg klart opfordre til at bage disse lækkerier - de er SÅ gode... mums :o) De smager meget af pistacie, og man skulle næsten tro, at der var en smagsforstærker i, men det er der ikke :o)

Før opskriften kommer skal jeg lige nævne, at jeg altså har farvet disse med grøn pasta farve, St. Patrick's Day taget i betragtning. Så forvent ikke, at de bliver ligeså fint grønne UDEN farve!!!


Pistacie cupcakes med Baileys frosting
6 stk.

Cupcakes:
(efter denne opskrift)
40g usaltede pistacienødder
70g rørsukker
70g blødt smør
1 æg
70g mel
1/2 tsk bagepulver
3 spsk mælk
evt. lidt grøn pastafarve

Forvarm ovnen til 160 grader og put 6 papirsforme i en cupcakeform.

Put pistacienødderne og halvdelen af sukkeret i en minihakker og kør indtil det er finthakket. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt resten af sukkeret samt smør, æg, mel, bagepulver, pastafarve og mælk og bland det hele sammen. Sørg for, at det er godt blandet sammen, men bland ikke for længe.

Fordel dejen i cupcakeformene og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter, eller indtil der ikke sidder noget fast på en kødnål, hvis du stikker den ned i kagen.

Køl dem af på en bagerist.

Frosting:
125g blødt smør
ca. 400g flormelis
Baileys efter smag (ca. 1/3dl)

Hæld smør og flormelis i en skål og rør det godt sammen. Rør indtil flormelis'en er mere eller mindre forsvundet i smøret. Tilsæt Baileys, rør igen godt og smag til. Tilsæt evt. mere af hvad der lige mangler.

Pynt de afkølede cupcakes, drys evt. med lidt spiseligt glimmer, og spis. Hvis de bliver opbevaret på køl skal de tages ud en halv times tid inden de skal nydes, da frostingen ellers er for kold.


8 kommentarer:

 1. Pistacie er nice - bailey er nice - jeg stikker gerne forbi efter rester!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt korrekt :o) Men der var desværre ingen rester :o(

   Slet
 2. Hehe! Total funky kager! Og pistacie er en skøn smag, som jeg desværre bruger alt for sjældent i madlavningen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep - meget funky :o) Jeg bruger der heller ikke særlig tit, selvom jeg elsker pistacie - måske prisen på de små grønne bæster har lidt med det at gøre

   Slet
 3. De kommer da lige på ønskekagelisten.... Din frosting ser vildt luftig og hvid ud, troede ikke man kunne få smør og florsukker så Hvidt....

  SvarSlet
  Svar
  1. De var SÅ lækre! Frostingen var faktisk en anelse cremefarvet, men meget fin og meget luftig :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...