tirsdag den 11. marts 2014

Stew med oksekød og perlebyg

Denne ret er måske ikke den smukkeste i verden, men den var top fyldt med smag og ualmindelig lækker og ikke mindst super enkel at lave :o) Det er egentlig mest af alt en Irish Stew, men siden den er lavet med oksekød og ikke lam, går den alligevel ikke helt ind under navnet. Årstiden passer måske heller ikke så godt til simremad, men nu kommer den alligevel :o)

Stew med oksekød og perlebyg
3-4 pers.

250g oksekød i strimler
4-5 gulerødder
750g kartofler
1dl perlebyg
1 løg
1-1 1/4 liter bouillon
salt og friskkværnet peber
2 laurbærblade
en håndfuld persille

Rengør, og skræl hvis de ser lidt trælse ud, kartofler og gulerødder. Skær dem i skiver. Pil og hak løget. Brun kødet godt i lidt olie en en gryde der kan gå i ovnen. Tilsæt løget og lade det stege et par minutter til. Tilsæt gulerødder, kartofler, perlebyg, bouillon og laurbær og læg låg på. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader og lad det stå i 1½-2 timer. Tjek et par gange efter, at det ikke er ved at koge helt tør - tilsæt i så tilfælde lidt mere vand eller bouillon. Lad det stå i ovnen indtil alle delene er møre. Skyl og hak lidt persille og bland i lige inden servering - eller drys det ovenpå.


Hvis du er skeptisk ved perlebyggen kan den undlades, men så skal mængden af bouillon reduceres lidt. Dog synes jeg, at perlebyggen giver en dejlig mæthed, smag og tekstur til retten. Hvis du har en sjat øl, eller lidt cider kunne det nok smage skønt i retten, men bouillon er nu også ganske fint.

2 kommentarer:

 1. Åhh det ser så mormor-hyggeligt ud specielt i den tallerken der :D Det er så længe siden jeg har fået simremad, for surprise surprise så er det endnu en ting manden ikke bryder sig om!
  Jeg har selv lige lavet en ret så vellykket ret (hvis jeg selv skal sige det) netop med perlebyg og den glæder jeg mig så meget til at dele på bloggen, når jeg får tid igen - indtil da vil jeg lige savle lidt mere over dine billeder herover :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Han skal vist snart på en eller anden form for kursus den mand ;o) Simremad er da tossegodt! Ja, det synes vi i hvert fald herhjemme. Glæder mig til at se hvad du har lavet med perlebyg!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...