søndag den 23. marts 2014

Sunday Roast

Jeg tænker stadig tit de gange jeg har boet i London (jeg slipper nok aldrig den by helt!) og et af de klare minder jeg har er utallige søndage - bagstiv og desperat efter noget mad. Hvis jeg ikke var på arbejde faldt valget nogle gange på en rigtig English Breakfast på en såkaldt "Greasy Spoon". Men som regel var jeg på mit arbejde som bartender på en pub og langt det fleste gange endte jeg med en regulær "Sunday Lunch".

En sådan lavede jeg forrige søndag, og selvom det ikke var helt det sammen som dengang, så smagte det nu ikke så ringe endda! Kødet var ikke det bedste nogensinde, men jeg kunne såmænd også næsten nøjes med roast potatoes, Yorkshire pudding og sauce ;o) (Omend saucen ikke ville blive ligeså god uden ;o)

Jeg har tidligere skrevet om roast potatoes på bloggen, men skulle du ikke være faldet over det, og skulle du ikke have prøvet dem endnu, så GØR det! De er bare SÅ lækre!

Roastbeef (6 pers.)
1,2 kg roastbeef
salt og friskkværnet peber
1-2 spsk olie

Varm olien op i en gryde. Put stegen i og brun den godt på alle sider. Krydr med salt og peber. Skru ned og steg den under låg i 8 minutter på hver af de 4 sider (min her på billederne fik 10 og det synes jeg var liiige i overkanten). Tag den op fra gryden og lad den hvile inden den skæres ud.

Lav en god brun sauce vha. stegeskyen og kartoffelvandet.
______________________________


Roast Potatoes (6 pers.)
ca. 1 1/2 kg kartofler
75g olie
salt

Hæld olien i et ildfast fad og stil det i ovnen på 220 grader. Skræl kartoflerne og skær del dem i 2-3 stykker afhængig af størrelsen. Put dem i en gryde, tilsæt kold vand, skyl evt. en gang, hæld vand på, så det dækker og sæt dem over at koge. Tilsæt salt når vandet koger. Kog dem i 5-10 minutter, indtil du kan se at kanten bliver lidt flosset, hvis du stikker til dem. Dræn vandet fra (gem det til sovsen). Lad dem dampe af et par minutter. Læg låget på gryden igen og ryst den godt, så kartoflerne bliver flossede på ydersiden. Tag fadet ud, hæld kartoflerne i, og vend det hele godt sammen, så alle kartoflerne bliver vendt i den varme olie. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag dem i ca. 40-50 minutter. Det er ikke umiddelbart nødvendigt at vende kartoflerne, men man kan godt gøre det en enkelt gang. Når de kommer ud af ovnen drysses de med salt og serveres straks.
_______________________________
Honning og timian glaserede gulerødder og rosenkål (6 pers.)
600g rosenkål
400g gulerødder
1 spsk honning
1 spsk olie
timian

Skræl gulerødderne, skær gulerødderne i stykker og rens rosenkålene. Kom gulerødderne i koldt vand og kog dem til de er let kogte. Tag dem op og kog derefter rosenkålen i et par minutter. Begge dele skal virke underkogte. Varm olie og honning op på en sauterpande og tilsæt timian. Sauter gulerødder og honning på panden - gerne ved lidt hård varme, så de får lidt stegeskorpe. Server straks efter stegning.
_______________________________
Yorkshire Pudding (9 stk.) 
James Martin's Great British Winter Cookbook
110g hvedemel
salt og peber
4 æg
300 ml mælk
25g olie - en anonym en af slagsen, ikke olivenolie eller lignende!

1. Put mel, salt og peber i en skål og lav en fordybning i midten. Tilsæt æggene et efter et, som du pisker i med et piskeris. Pisk mælken i, og pisk det godt sammen, indtil dejen er glat og fri for klumper. Stil den i køleskabet i mindst 1 time, eller allerbedst natten over. Varm ovnen op til 220 grader.

2. fordel olien i 9 af hullerne en fast 12 muffins-form, og put den i ovnen, så den bliver meget varm.

3. Tag forsigtigt formen ud af ovnen og fyld formene med en øse eller en kande og sæt den straks tilbage i ovnen. Bag dem i 20 minutter før du åbner lågen - ellers falder de sammen. Hvis de ikke har fået nok, reduceres varmen til 200 grader, og bager 10-15 minutter mere. Server straks.


4 kommentarer:

 1. Nøj det ser godt ud. Sådan måtte min søndagsmiddag gerne se ud :-) tror jeg skal prøve de Roast Potatoes engang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Du skulle klart prøve Roast Potatoes - de er SÅ lækre! Mums! Ellers må jeg lave dem næste gang I er på besøg :o)

   Slet
 2. Du er altså en sand mester udi roast potato kunsten! Og sauce! Mmmm :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...