mandag den 14. april 2014

Brød og boller med rugflager

AMO har lanceret nogle nye grove produkter, og det er jo altid skønt med nye ting, især når de lander i postkassen :o) Jeg prøvede forleden at bage nogle boller og et brød fra en af poserne. Ja, opfindsomheden var ikke i top, så derfor opfandt jeg ikke selv en eller anden spændende opskrift ;o) Til gengæld kan jeg også godt lide at prøve opskrifterne på poserne, for hvis ikke de er gode er det jo lidt noget skidt ;o) Heldigvis var den jeg prøvede ganske fortræffelig og junior var også fan! Jeg tilsatte en smule mindre mel end opskriften sagde, men mel mængder varierer jo også altid.

Her i huset kan vi godt lide både lyst og groft brød, men til junior er det bedst med noget som er groft men uden for mange kerner og sådan, for det kan godt være lidt hårdt ved små børnemaver. Derfor var denne skønne opskrift med rugflager lige noget for hele familien. I følge opskriften bliver der 20 boller, men jeg valgte at lave 10 boller og 1 brød, da en skive brød som regel glider hurtigere ned hos den lille herre :o)

Brød med rugflager
20 boller eller 2 brød

4 dl vand
150g rugflager + 50g til pynt
50g gær
1 æg
50g smør
50g sukker
5g salt
ca. 600g hvedemel

Læg rugflagerne i 4dl lunkent vand og lad det stå i en times tid. Opløs herefter gæren i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det godt igennem. Hvis du bruger en røremaskine så giv da først 3 minutter ved lav hastighed og derefter 5 minutter ved høj hastighed. Lad dejen hvile i 20 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft eller 220 almindelig.

Form enten 20 boller eller 2 brød, som lægges i en brødform, eller gør som her hvor jeg har lavet 10 boller og et brød. Træk bollerne flade, pensl dem med vand og dyp dem i rugflagerne. Pensl brødet med vand og drys rugflager over.

Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad det hæve i ca. 45 minutter.

Bag bollerne i ovnen i ca. 10 minutter og brødet en halv times tid, eller indtil det lyder hult når du banker på bunden af det.

Køl af på en bagerist og nyd med lidt koldt smør eller hvad hjertet må begære :o)

Jeg har fået tilsendt et par lille udvalg med henblik på at teste det,
men ord og meninger er naturligvis mine egne.


6 kommentarer:

 1. Hvor er opskriften fra ??? Kan ikke finde den på amo.dk. Brugte dem selv i boller forleden. Så lækkert. http://instagram.com/p/muHOU4ty9l/

  SvarSlet
  Svar
  1. Som skrevet i indlægget, så er opskriften fra posen...

   De er nemlig rigtigt lækre!

   Slet
 2. Hvor ser det bare lækkert ud! :D Ihh jeg gad altså godt få sådan en hilsen fra Amo hjem i min postkasse ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er så gode :o) Ja, det er ikke det værste i verden i hvert fald ;o)

   Slet
 3. Af end eller anden grund er jeg ikke særlig god til at få bagt boller for tiden. Men det kunne da godt være at disse skulle afprøves :-) de ser i hvert fald rigtig gode ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg godt - nogle gange går det lidt ned i kadence med at få bagt! De smagte rigtig dejligt, så det synes jeg bestemt sagtens at du kan gøre :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...