torsdag den 17. april 2014

Speltotto på den nemme måde

Her i huset elsker vi risotto, og efter et besøg på Lindholm Høje Café for et par år siden, fik vi øjnene på for speltotto. Det er også tossegodt! Forleden lavede jeg en lækker speltotto, som blev til på en ikke helt autentisk måde, men som til gengæld var super let og stadig smagfuld, så derfor synes jeg, at det er okay at gøre tingene lidt anderledes ;o) Det er naturligvis bedst hvis speltottoen bliver lavet helt som en risotto, men denne metode er god til rester og dage hvor du måske har bedre tid tidligere på dagen end når maden skal laves


Speltotto på den nemme måde
2-3 pers.

3dl perlespelt
100-150g GOD bacon
1 porre
1 fed hvidløg
250g champignon
1/2dl græsk yoghurt/creme fraiche
1/4dl fløde

Kog perlespelten efter anvisning på pakken, dræn og lad stå mens du tilbereder speltottoen.

Skær baconen i stykker og steg det godt igennem på i en stor sauterpande. Tag baconen op og steg derefter presset hvidløg, porre i skiver og champignon i skiver i baconfedtet. Lad det stege godt igennem og tilsæt derefter speltkerner, fløde og creme fraiche og varm det hele godt igennem. Tilsæt til sidst de sprøde bacontern, vend rundt og server straks.


2 kommentarer:

  1. Jeg kan godt lide, at speltottoen giver lidt mere at tygge i end en klassisk risotto. Det er længe siden, vi har haft den på menuen, så tak for påmindelsen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var så lidt :o) Ja, jeg kan også godt lide fornemmelsen af lidt mere struktur i speltottoen - mums :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...