mandag den 28. april 2014

Stegte ris med hamburgerryg og grønt

Der gik heldigvis ikke så længe - så var der et nyt kamera i hus :o) Det var helt forkert ikke at have et, så vi blev nødt til at omprioritere lidt finanser og så købe et. Det vides ikke hvad der tog livet af det andet, for det var kun 3 år gammelt. Til gengæld havde vi fået god brug af det - og taget omkring 26.000 billeder! Det er jo helt grotesk en mængde :o)

Anyway, inden det gik i stykker fik jeg taget et par billeder af denne skønne ret - en perfekt reste ret i bedste Stop Spil af Mad-stil. Det smagte ikke helt som en ægte kinesisk udgave, men det var tæt på :o) Det gode ved stegte ris er at du kan bruge nærmest hvad som helst fyld og det meste smager dejligt deri.

Stegte ris med hamburgerryg og grønt
2-3 pers.

2 dl ris + 3 dl vand
eller en passende rest ris
1 spsk olie
1 æg
150g kogt hamburgerryg og evt. lidt optøede rejer
2-3 kogte gulerødder
125g grønne asparges eller ærter
soyasauce

Kog risene - gerne i god tid og stil dem da på køl.

Skær kød og grøntsager i stykker. Varm olien god op i en wok eller sauterpande. Tilsæt grønt og kød og steg i nogle minutter. Tilsæt risene og varm godt igennem. Slå ægget ud og pisk sammen. Lav et hul i risblandingen i wokken og hæld det sammenpiskede æg derned. Lad det stå i 1/2 minut og rør derefter det hele sammen. Ægget skal sætte sig, men helst ikke være alt for findelt. Smag til med soyasauce og server straks.

2 kommentarer:

  1. Uhmmm siger jeg bare - sådan en portion kunne jeg godt gafle ned og jeg har endda lige spist frokost! ;) Intet bedre end stegte ris - det fik vi også lige i går dog kun med forårsløg i og laksefrikadeller dertil :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte også skønt! Nej, stegte ris er bare SÅ godt! Mums :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...