søndag den 26. juli 2015

Kulmule en pailotte

Jeg tror vi allesammen ved, at fisk er sundt. Desværre er vi ikke altid så gode til at få spist en masse her i huset, til trods for at både husbonden og jeg er helt vilde med fisk. Drengene er det lidt 50/50, men i denne uge fik vi en skøn ret fra Skagenfood, som faldt i god jord hos os alle!

Jeg ændrede lidt i forhold til den originale opskrift, så min udgave kommer naturligvis her.


Kulmule en papilotte
2 pers.

300g kulmulefilet (med skind)
1 tsk fennikelfrø
8-10 cherrytomater
2 spsk pinjekerner
200-250g champignon
1/2 citron
frisk basilikum
frisk timian

Tilbehør: Ovnbagte, nye kartofler

Fjern eventuelle ben fra fisken og skær filetterne i et par stykker. Krydr med salt, peber og knuste fennikelfrø.

Rengør champignon og skær dem i skiver. Skyl tomaterne og skær dem halvt over. Bred et stort stykke bagepapir ud på bordet for hver portion. Læg champignon, cherrytomater på og læg derefter fisken ovenpå. Put pinjekerner, skyllet og revet timian og basilikum ovenpå. Pres lidt citronsaft og et stænk over fisken. Krydr med salt og peber og luk pakkerne grundigt.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 12 minutter og server straks sammen med lidt gode ovnbagte kartofler.

Næste gang hiver jeg nok skindet af fisken, for det er jeg ikke så pjattet med, når det ikke er sprødt. Oprindeligt er opskriften med oliven i stedet for pinjekerner, så lav det endelig med det, hvis det tiltaler dig. Generelt smagte det fantastisk godt, og fisken har en skøn smag og en lækker tekstur. Jeg synes nogle gange, sådan noget med fisk og grønt kan blive lidt fersk, men det synes jeg ikke var tilfældet her.


6 kommentarer:

  1. Uhmmm hvor ser det lækkert ud :-)
    Og jo fisk er rigtig sundt og godt og I har tilberedt retten smukt :-)

    Kan godt huske da jeg var lille, ville heller ikke have denne fiskesmag.
    Laks er mindre fiskesmag og nogle fisk kan forberedes så de smager mindre af fisk og måske ligner noget andet, så børnene også vil spise det.
    Min familie påstod at vi skulle have flagspætte (en fugl) når der kom noget lys fisk på bordet :-)
    Jeg ved ikke hvordan jeres børn har det, men forstår godt, at I vil tilberede fisken lækker med godt tilbehør :-)

    Ønsker en god dag med eller uden sund fisk :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smagte også skønt!

      Det er pudsigt du siger det, for jeg har hørt det før, men jeg synes faktisk at laks smager meget af fisk. Mere en en mild hvid fisk :o)

      Hehe, ja hvad gør man ikke for at få børn til at spise det der er på bordet ;o)

      Slet
  2. Åh, det er al for længe siden jeg har lavet det - fisk bliver bare dampet på den aller bedste maner, når de laves netop sådan :D Ser godt ud.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager nemlig super godt lavet på den måde! Så ud i køkkenet med dig og lav noget lignende :o)

      Slet
  3. Ej hvor ser det lækkert ud! :-D den ryger lige i gemmebogen! :-D Du ved jo hvor højt jeg elsker fisk ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der var også virkelig godt! Fisk er altså også bare SÅ godt :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...