torsdag den 23. januar 2014

Chokolade cupcakes med karamel-chokolade frosting

I sidste uge var jeg så priviligeret at have besøg af Line og Bitten til en bette omgang eftermiddagskaffe. De kom for at levere tøj og legetøj tilbage, som Bitten har haft lånt til sin lækre lille søn :o)

Jeg syntes, at det var forfærdelig lang tid siden, at jeg havde bagt, så der kan naturligvis lidt kage på bordet. Jeg har været ved at rydde op i mine kageting, og der fandt jeg ud af, at jeg åbenbart har været lige vel rigelig glad for at købe chokolade på det seneste, så derfor gik jeg efter en opskrift med masser af chokolade. Valget faldt på en chokolade cupcake med karamel-chokolade frosting - begge dele oprindeligt fra Passion 4 Baking. Jeg synes tit, at chokolade cupcakes kan være lidt svære at finde en lækker opskrift på, men denne var super godt og frostingen også helt i top (selvom den var lidt besværlig at lave)

Chokolade cupcakes
12 stk.
(Passion 4 Baking)

60g stuetempereret smør
140g sukker
1 æg
korn af 1 vaniljestang
80g hvedemel
1/4 tsk natron
30g god kakao
115 ml mælk
50g grofthakket chokolade eller chokoladeknapper

Forvarm ovnen til 180 grader.

Rør sukker og smør rigtig godt sammen, til det er lyst og luftigt. Brug evt. en røremaskine med en K-spade.
Tilsæt æg og korn fra vaniljestangen og bland igen godt sammen.

Sigt mel, natron og kakao ned i skålen, tilsæt mælken og rør sammen indtil det kun lige er blandet. Hvis du er bange for at røre for meget, kan man vende det i med håndkraft i stedet :o)

Vend chokoladen i dejen og fyld den derefter i en muffinform foret med papirsforme. Brug evt. en isske til at sørge for, at de er samme størrelse.

Bag i ca. 18-20 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, og køl af på en rist.

Silkeblød karamel-chokolade frosting
Rigeligt til 12 cupcakes

225g hakket, mørk chokolade
115g sukker
35ml vand
1 spsk glukosesirup
125ml fløde
225g smør, som ikke er helt køleskabskoldt

Hæld vand, glukosesirup og sukker i en tykbundet gryde, sæt den på komfuret ved middel varme og rør indtil sukkeret er opløst. Skru op til fuld varme, rør ikke mere i gryden!, og lad det stå til det har en fin karamelfarve. Tag straks gryden af blusset, tilsæt fløden og rør godt rundt. Det bruser lidt op, så pas godt på fingrene!

Hæld karamelsaucen over den hakkede chokolade (som du har placeret i skålen til din røremaskine :o) og lad det stå et par minutter. Rør sammen, så du kan se, at chokoladen er smelt helt. Sæt skålen i røremaskinen og lad maskinen køre (med K-spaden) indtil skålen ikke føles varm mere. Tilsæt smørret lidt efter lidt og rør igen godt. Rør indtil frostingen er lys og luftig - den bliver mere lysere, når den har kørt lææææænge, så rør endelig i lang tid -  og lige til at spise!

Pynt cupcakesne med denne skønne frosting og nyd.

Vi fik cupcakesne direkte fra køleskabet, det var lidt en fejl, frostingen er bedre når den ikke er helt køleskabskold, så skal de ikke serveres med det samme, sørg da endelig for at tage dem ud en ½ times tid inden.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, de var ikke så ringe endda :o)

   Slet
 2. Og det blev jeg da så slet ikke mindre lækkersulten af! Den der frosting skal jeg altså prøve - er jo tosset med alt der står karamel på ;)
  Lækkert ser det altså ud og ja det lyder jo også til at have været det :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry :o( Jeg er også stor karamel fan, men denne var alligevel nok mere chokoladet med undertoner af karamel, men måske en anelse mindre chokolade og karamellen ville træde mere frem :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...