mandag den 6. januar 2014

Kage med smag af risalamande

D. 29. december blev min søde far 70 år! Det er ikke det fedeste tidspunkt på året - klemt ind mellem jul og nytår, men det skulle selvfølgelig fejres efter alle kunstens regler, og derfor bad min mor og far mig om at lave en lille kage til dagen. De ville helst ikke have en med fondant på, så i stedet måtte jeg jo finde på noget andet.

Jeg fik en idé om at lave en kage, som smagte lidt ligesom risalamande, for det eeeelsker min far :o) Desværre var jeg så dum, at jeg begyndte at eksperimentere, og derfor blev kagen LANGT fra, som jeg oprindeligt havde planlagt - og da jeg var midt i at lave den måtte jeg først smide 2 gange vaniljemousse ud (der kom trævler i fra husblasen - yuk!) og derefter 2 gange bunde (som sugede, hvad der skulle have været en gele, til sig)... Den var virkelig en kilde til frustration, men den kage som endte med at komme på bordet smagte faktisk rigtig dejligt, så det var slet ikke så skidt alligevel.

Billederne blev desværre ikke super gode (og det er heller ikke så kønt med flormelis på kagen!), men på bloggen skulle den nu alligevel :o)

Kagen indeholdte:
Vaniljebunde med hakkede mandler i (som allesammen faldt til bunds!)
Vaniljemousse (som jeg ikke turde putte husblas i efter første forsøg, så den var alt for blød)
Letsyltede kirsebær
Glasur med kirsebærsaft
Marcipan rundt i kanten
og pyntet med mandelpraline 

Men skønt smagte den som sagt, og smagte meget ligesom jeg havde planlagt - nemlig ligesom risalamande, dog uden ris :o) Det var en virkelig lækker kombination, så den bliver der nok eksperimenteret med igen en anden gang :o)


6 kommentarer:

 1. Tillykke med din far. Og jeg synes din kage blev fin - jeg er heller ikke tilhænger af fondant, så jeg synes det er skønt at se kager pyntet på anden vis. kh Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Jeg er rigtig glad for fondant, både i udseende OG i smag (i modsætningen til resten af verden ;o) Men ja, nogle gange er det alligevel rart med en kage der ikke er pyntet med fondant.

   Slet
 2. Kage med smag af risalamande - det er klart min drøm, så den kommer klart i min ønskelister over kager :-)

  Samtidig er det for mig klart et plus at det er uden fondant. Jeg kan ikke lide smagen og så synes jeg nogle at gange at disse kager ender med at have mere fokus på pynten end indholdet - måske bare mig som har været uheldig de gange jeg har smagt sådanne kager :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også afsløre, at den smagte super godt :o)

   Jeg synes faktisk, at fondant smager godt. Til gengæld vil jeg give dig helt ret i, at smagen ALTID skal være det primære og ikke udseendet. Selv verdens flotteste kage vil ikke være noget værd, hvis den ikke smager godt!

   Slet
 3. Din kage ser nu fin ud - og heldigvis smagte den godt. For første gang i mit lange liv kom der trevler fra husblassen i min æg-sukker-citronsaftblanding forleden. Jeg hældte det hele over i en dyb tallerken og satte den over vandbad. Med et fladt piskeris rørte jeg HELE tiden, indtil husblassen artede sig, som den skulle. Godt jeg satsede, for der skulle ikke ret meget varme til, før husblassen smeltede helt i blandingen - og min citronfromage blev perfekt. Prøv det, hvis det skulle ske for dig en anden gang!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, problemet var bare, at jeg havde blandet fløden i, så der var desværre ikke meget at gøre. Desuden havde jeg allerede også lagt kagen sammen, så den måtte skilles ad og have gravet fyldet ud så godt som jeg kunne :o(

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...