torsdag den 16. januar 2014

Cheesecake med citron og brunkager

Jep, det lyder mærkeligt, men det smagte ganske forrygende :o) Det var nemlig hvad den enkle lille cheesecake jeg lavede i sidste uge indeholdte. Det viste sig, at søde Agnethe, som var gæst til frokost, ikke før havde smagt cheesecake og den røg da ned, så mon ikke hun syntes om den ;o)

Jeg kan super godt lide både bagte og ikke bagte cheesecakes, og denne, som er af den ubagte variation, er bare SÅ nem at lave og kan nok varieres ret meget, som man har lyst til. Jeg så fx. noget passionfrugt-curd, som jeg også tror ville være SÅ godt! Jeg fik idéen om at lave en cheesecake med bund af brunkager, da dåsen fra jul stadig var ret fyldt. Så jeg blev enig med mig selv om, at det måtte kunne bruges til et eller andet og det kunne det i hvert fald :o)


Cheesecake med citron og brunkager 
(2-3 pers.)

60g brunkager (eller en anden slags småkage eller kiks)
25g smør
200g mascarponeost
125g lemoncurd
saft fra ½ citron

lidt bær/frugt til pynt - jeg brugte et kvart granatæble og en enkelt passionsfrugt

Smelt smørret i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen.

Blend brunkagerne i en foodprocessor indtil de er fintmalede.

Bland brunkagekrummer og smør sammen og tryk det ned i bunden af en lille springform (ca. 12 cm), som er foret med bagepapir på bunden. Stil på køl i 15-30 minutter.

Bland mascarponeost, lemoncurd og citronsaft godt sammen med en dejskraber. Det skal være blandet helt sammen. Hæld blandingen over bunden, glat toppen og stil på køl i mindst 4 timer, eller evt. natten over.

Pynt cheesecaken med lidt frugt eller bær lige inden servering.


8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Jeg er glad for, at du kunne lide den :o) Jeg var også ret begejstret!

      Slet
  2. Citron i cheesecake er et must - lyder lækkert med bunden selvom jeg ikke kan lide brunkager, men kunne godt forestille mig de passede her - da Kit lavede en cheesecake med kanelknækbrødsbund blev den også rigtig lækker.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var super lækkert, og smagte ikke rigtigt som brunkager i den forstand, bare lidt mere "krydret" end en bund i en cheesecake normalt er :o) Ja, kanelknækbrødsbund lyder nu heller ikke så ringe endda :o)

      Slet
  3. MMmmmmm det lyder bare SÅ lækkert!

    SvarSlet
  4. Først må jeg lige sige jeg er vild med det krus og tallerken :-D
    Er stor fan af cheesecake og den her ser altså vild lækker ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes også, at det er noget meget yndigt porcelæn :o)

      Den var virkelig lækker, men også meget simpel at lave - win, win!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...