mandag den 4. august 2014

Kyskager med hindbærsmag

Jeg er som nævnt langt bagud med at blogge og er ved at drukne i indlæg, der skal skrives. Jeg har masser om ferie, om børnene og om mad, men jeg lægger ud med en lille enkel opskrift, for det er vist efterhånden et stykke tid siden der sidst har været en opskrift.

I den midterste uge af husbondens ferie var vi afsted med hele min familie på den skønneste tur til ikke-særlig-eksotiske Djursland, men stedet vi boede var så dejligt, at det fortjener et indlæg for sig selv. Jeg havde et anfald af overskud lige inden vi skulle afsted, så jeg bagte både kage, kyskager og småkager til at tage med, og her kommer opskriften på kyskagerne, som var top lækre!


Kyskager med hindbærsmag
ca. 50-60 stk

3 æggehvider
135g sukker
60g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk hindbærpasta - fx. denne fra Kagebutikken (eller en anden smag der tiltaler dig, men den skal ikke være flydende og tilføre væske til marengsen)
evt. en dråbe lyserød pastafarve

Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Put hviderne i en helt ren og tør skål. Pisk dem enten med en håndmixer eller i en røremaskine indtil de danner halvstive toppe og tilsæt derefter sukkeret en spiseskefuld ad gangen. Rør grundigt imellem hver skefuld. Tilsæt vaniljesukker og flormelis igen en skefuld ad gangen og rør til sidst indtil massen er blank og skinnende og sukkeret er opløst. Tilsæt til sidst hindbærpasta og evt. pastafarve (disse havde ikke fået farve, men kunne godt have brugt en anelse) og pisk indtil de netop er blandet.

Put massen i en sprøjtepose med en petitfourtyl, stjernetyl eller glat tyl alt efter hvilket udtryk du gerne vil give dine kyskager. Sprøjt kyskagerne ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir på en størrelse på ca. 2,5cm.

Sæt kyskagerne i ovnen på de 2 midterste riller og skru ovnen ned på 90 grader. Bag dem i 1 1/2 timer og sluk så for ovnen og lad kyssene tørre færdigt inde i ovnen - gerne natten over.2 kommentarer:

  1. Er du bims de ser lækre ud Camilla og lyder lækre :D Slemme slemme dig! Nu må jeg jo i gang med at lave sådan nogle ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sorry ;o) De smagte også super godt :o)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...