søndag den 10. august 2014

Pie med kylling

Denne ret er endnu en skøn, skøn resteret! Tidligere på ugen fik vi en vaskeægte grydestegt kylling med agurkesalat og brun sauce - nogle vil påstå, at det bør være skilt sauce, men det er jeg altså ikke vant til ;o) Vi spiste omkring halvdelen og smed resterne af kød og sauce i køleskabet og fik et par dage efter denne skønne pie. Man kan naturligvis også lave den fra bunden, men rester er jo altid godt

Pie med kylling
2-3 pers.

1 rulle butterdej
1 rest kogt, stegt, grillet kyllingekød - jeg havde ca. 1 bryst og 1 overlår + det løse
2-3 dl god brun sauce
1 dl frosne ærter
250g champignon
3-4 gulerødder
1 spsk olie
1 æg

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hæld dem i en sauterpande sammen med olien og steg dem ved middel varme i nogle minutter. Rens i mellemtiden champignons og skær også dem i skiver. Sauter dem sammen med gulerødderne indtil de er næsten møre. Skær kyllingekødet i mindre stykker og hæld dem i sauterpanden sammen med ærter og brun sauce. Lad det simre i et par minutter. Jeg tilføjede en smule vand, men det burde jeg faktisk ikke have gjort, for der kommer lidt mere væde når det er i ovnen.

Hæld blandingen ned i et ovnfast fad eller en stor tærteform. Pensl kanten med vand, læg den udrullede butterdej ovenpå, pensl med æg og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil pie'en er gylden og færdigbagt.

Min ser ikke ud som om den er hævet så meget op, men det er mest fordi fyldet var en anelse for lille til formen, så butterdejen faldt lidt ned på midten.

Server straks efter bagning, evt. sammen med lidt brød.
4 kommentarer:

 1. Mums det ser godt ud. Det er helt sikkert også en af ynglings resterne herhjemme. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det smagte også skønt! Det er nemlig en super resteret :o)

   Slet
 2. ELSKER grydestegt kylling med kartofler, skilt sovs og agurkesalat - får det altid når jeg er på besøg hos mine forældre og må ønske aftensmad. Og der bliver aldrig rester, så jeg bliver nok nødt til at bruge en ny kylling til din lækre pie ,-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Grydestegt kylling er altså bare noget af det bedste! Det var nu helt bevidst denne gang, at der skulle være rester - ellers tror jeg heller ikke, at der havde været så meget som en bid tilbage ;o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...