torsdag den 20. december 2012

Julens konfekt og en give away

Jeg har i år ikke haft det helt store overskud til en masse julehygge, men lidt skal der nu til alligevel, og da jeg også bestemte mig for, at Juniors DP skulle have en kurv i afskedsgave, blev der lavet godter, både til hende og os selv. Noget af det jeg er allermest vild med i juletiden er (marcipan)konfekt, og derfor havde det høj prioritet :o)

Lige inden vi flyttede landede der en lækker pakke marcipan fra Anthon Berg i min postkasse, og den blev brugt til at lave konfekt. Marcipanen er en relancering af Ren Rå Marcipan, som er blevet forbedret både i udseende og smag. Ren Rå Marcipan er blevet produceret af Anthon Berg siden 1905, men har fået nyt udseende og indeholder nu 62% mandler.

Den er bare SÅ lækker - faktisk kunne jeg godt åbne en pakke og bare begynde at spise fra den ene ende ;o) Marcipanen koster 44,95/400 g og 54,95/500 g.

For bedre at kunne smage den lækre marcipan valgte jeg at lave 2 slags konfekt, som er meget enkle i både udseende og smag, men alligevel med et lille twist :o)

Konfekten med guldkrymmel er blot marcipan æltet med en smule (1 spsk.) flormelis og overtrukket med chokolade og pyntet med krymmel.

Den anden slags er marcipan æltet med et par spsk pulveriseret frysetørret hindbær, overtrukket med chokolade og pyntet ligeledes med et nip pulveriseret frysetørret hindbær.

Nu til noget endnu mere spændende :o)

Jeg har fået lov at give 2 pakker marcipan væk til 3 søde læsere :o) Konkurrencen slutter d. 26. december, jeg trækker en vinder vha. random.org d. 27. og marcipanen vil blive sendt til jer, så I lige kan nå at lave en omgang kransekage til nytåraften :o) Det skal jeg i hvert fald selv!

Det eneste I skal gøre for at vinde 2 pakker lækker marcipan er følgende:

Følg bloggen enten via Google eller Bloglovin'  eller begge dele (og skriv lige hvordan I følger)

+

Skriv en kommentar om, hvad jeres foretrukne anvendelse er for marcipan - marcipanbrød, konfekt, kransekage, i bagværk... eller noget endnu mere lækkert, som jeg kan blive inspireret af :o)


23 kommentarer:

 1. Mmm, en lækker give-away. Jeg skal arbejde nytårsnat og har lovet at stå for kransekagen til de andre nurses, så det kunne være perfekt at vinde noget lækkert marcipan.
  Jeg elsker marcipan og anvender det ofte til at peppe klassisk bagværk lidt op. Smager lækkert med marcipan i fx. kanelsnegle, citronmåne og drømmekage.
  Her i julen synes jeg det er hyggeligt at lave konfekt med marcipan. Er blevet stor fan af marcipan tilsat lakridspulver og så overtrukket med hvid chokolade....mums!
  Jeg følger din blog via Bloglovin :)

  SvarSlet
 2. Jeg følger dig via både Google, bloglovin og på facebook ;-)
  Jeg elsker ALT konfekt ;-) men er særdeles vild med blød nougat og marcipan, i alle afskygninger.
  Glædelig jul og godt nytår til Jer

  SvarSlet
 3. Min mand sidder og savler lige nu.. Han ELSKER marcipan.. som i ELSKER...

  Jeg følger din blog via google.

  Vi bruger marcipan i bagværk - kager, brød, småkager og andet..
  Det bliver også brugt i is, dessertflagetingester (tynde skiver i ovnen, så det bliver sprødt udenpå og blødt indeni)

  SvarSlet
 4. Følger dig via bloglovin og bruger primært marcipan i bagværk - æblekage med marcipan er altid en vinder!

  SvarSlet
 5. Hej
  Hvor ser det lækkert ud. Jeg bruger selv marcipan i konfekt, kager, gærbrød og selvfølgelig til kransekage.

  Jeg følger dig på google, og syntes at din blog er skøn.

  Rigtig glædelig jul
  Hilsen Tove

  SvarSlet
 6. Jeg er med via blogloving :) Jeg elsker konfekt og kransekage -det er det bedste jeg ved :)

  SvarSlet
 7. Følger via blogger :)

  Uf marcipan kan bruges til mange gode ting :)

  Men hvis jeg sådan virkelig skal vælge vil det nok være til marcipan/nougat cupcakes og sådan en macipan og nougat roulade overtrukket med chokolade :)

  SvarSlet
 8. Så ble man da følger... Masser av lekkerier her, og med en slik konkurranse må jeg da skrittet fra "hemmelig stalker" til faktisk å vise hvem jeg er!

  Her i huset går det mest i snebolde, eller troika sjokolade! (som er nougat, hindbær gele, marcipan og mørk sjokolade).. Mums!

  SvarSlet
 9. Mums... jeg følger dig via google ;-D
  Jeg bruger marcipan i napoleonshatte og nøddehorn. Jeg er slet ikke kommet igang med konfekt, så en kærkommen "undskyldning" til at komme igang ;-D
  Afslutningsvis... en rigtig glædelig jul til dig og dine...

  SvarSlet
 10. Jeg følger dig på bloglovin.
  Jeg elsker hjemmelavet jordbærtærte, så det er klart mit foretrukne sted at bruge det.
  - Monica

  SvarSlet
 11. Jeg følger dig via bloglovin :-) Jeg bruger marcipan i citronmåne (Mette Blomsterbergs opskrift).

  Mvh.

  Jeanet (jeanet_kristensen@sol.dk)

  SvarSlet
 12. Uhmmmmm. Jeg syntes jeg bruger mængder af marcipan. Kringler,citronmåner,is,othellokage ,småkager,og ikke mindst konfekt,kransekage,napoleonshatte.....ja man kan jo blive ved
  Rigtig glædelig jul ;)

  SvarSlet
 13. Jeg følger dig via Google. Jeg bruger marcipan til mange ting. Bagning - konfekt - is - spise som den er - skal til at afprøve flødeboller med marcipanbund. Det skulle være SÅ lækkert.
  Meget flot Give Away.
  Mange julehilsner Charlotte

  SvarSlet
 14. Jeg følger dig via bloglovin :)

  Jeg bruger oftest macipan helt klassisk: Overtrukket med chokolade, tit med en smule nougat i midten eller blandet med lidt bailey.
  Ellers elsker jeg min mors jordbærtærte, der også er stopfyldt med marcipan. Mums..

  SvarSlet
 15. Jeg følger via google. :) Bruger primært marcipan her op til jul i forskellige former for konfekt. Derudover bruger jeg det faktisk ikke til så meget andet.

  SvarSlet
 16. Bruger hovedsagligt marcipan til jul til konfekt, men har besluttet mig for at lave kransekage i år også :-)

  Ellers er det en klassiker i marzarintærte :-=

  SvarSlet
 17. Jeg følger dig via blogger/bloglovin.

  Jeg bruger marcipan til superkager, hvilket er en slags kransekage (opskriften finder du på heidiskagesjov.blogspot.com, hvis du skulle få lyst til at prøve dem), og ellers til konfekt og kager.

  SvarSlet
 18. Jeg er med via bloglovin.

  Marcipan har en fast plads i fryseren, så kan jeg tage et stykke op og rive og tilsætte kagedej til f.eks. cupcakes. jeg synes det lige hiver niveauet lidt op :-)

  god jul og tak for god inspiration.

  SvarSlet
 19. Har foførste gang lovet hjemmelavet kransekage til nytårsaften, så det passer perfekt med din giveaway :)
  Vi har ikke tradition for konfekt i min familie så marcipan bliver brugt til tærter og snegle herhjemme, oftest i selskab med kanel og æbler.

  Følger via bloglovin

  SvarSlet
 20. Min mor laver konfekt til os, det er flere år siden jeg har været involveret i det - men uhm appelsinstænger. Herhjemme bruger vi det således mest til at bage med, enten til kransekage eller som fyld i især fastelavnsboller.

  SvarSlet
 21. Min bedste opskrift med marcipan må være; min mors hjemmelavede kransekage. Hun er dygtig til at lave, og jeg vil med glæde overraske hende med lidt marcipan.....

  Jeg følger dig via Google.
  Hilsen

  cupcake-stylisten

  SvarSlet
 22. Jeg følger via bloglovin.

  Jeg elsker klassisk marcipan og nougat træstamme til juleaften og kransekage til nytårsaften. Helt traditionelt :-)

  SvarSlet
 23. Jeg følger via Bloglovin'. Og jeg kan faktisk bedst lide marcipan i kager - især kager med æble, som fx tarte tatin, men en mazarinkage er nu heller ikke at kimse ad ;)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...