tirsdag den 7. maj 2013

Besøg af Cupcakemafiaen

I går var jeg så privlegeret at have besøg af hele Cupcakemafiaen til middag og hyggelig samtale. Det var som altid superhyggeligt at have dem på besøg, men min time-management fejlede en smule, så jeg var lidt forvirret i køkkenet da de ankom, og det lignede, at der var faldet en større bombe derude! Men mad blev der alligevel serveret, og meget ulig mig, var det ikke spor mormor-agtigt. Menuen stod på vietnamesiske forårsruller og nudelsalat, og en læææææækker dessert, som fortjener et indlæg for sig selv ;o)

Vi var allesammen temmelig ringe til at lave rullerne - nogle værre end andre Sabina ;o), men øvelse gør mester, så jeg er sikker på, at næste gang skal det nok gå bedre. Der var en del rester, så derfor er det øverste billede fra i går og det nederste fra i dag, hvor resterne blev smidt en tur i wokken, og derefter i rispapir. Nemt men meget lækkert :o)

Vietnamesiske forårsruller består i sin enkelhed i en masse lækre ingredienser rullet i rispapir og spist uden at tilberede dem. Det gør dem friske og lækre, og man kan lave dem så de kan tilpasses næsten enhver smag. Derfor havde jeg lavet store fade med masser af grønt, så de søde piger selv kunne vælge.

Fyldet bestod af:
Hoisin-marineret, pandestegt andebryst
Kyllingeinderfilet i små stykker
Stegte tigerrejer
HJEMMEDYRKEDE agurker :o)
rød peber
sukkerærter og slikærter
fintskåret kinakål
gulerødder
risnudler 
peanuts
samt sweet chili sauce og hoisin-sauce til at dyppe rullerne i.

I dag smed jeg resterne af grøntsager og risnudler i wokken sammen med et par sammenpiskede æg, og puttede der som sagt derefter i rullerne. Det var også super lækkert!

Som tilbehør (som jeg et eller andet sted nok tror vi godt kunne have undværet) fik vi en lækker nudelsalat med peanutsauce som dressing.

Nudelsalat med peanutsauce

100g peanutbutter
1 tsk olie
2 spsk soyasauce
2 dl vand
1 spsk risvineddike
1 spsk sirup
1 lille løg
2 fed hvidløg
1 tsk chiliflager
saft af ½ lime

250g nudler

1/2 dåse vandkastanjer
1 rød snackpeber
1 gul snackpeber
1 bundt forårsløg

Hak løg og hvidløg fint og sauter det i olie i en lille kasserolle. Tilsæt peanutbutter, vand og risvineddike. Lad det simre ved svag varme i 5-10 minutter. Tilsæt sirup og lime og tag det af varmen. Lad det køle lidt af inden det vendes sammen med de kogte nuder. Rengør grøntsagerne, skær dem i passende stykker og den det i nudel-sauce-blandingen. Stil det på køl indtil det skal serveres.


De søde piger havde også medbragt skønne gaver - ikke så ringe endda :o) Jeg blev begavet med en pakke cakepop-pinde og -poser, en passionsfrugt/ingefær sauce, Poul Pava lakrids og chokolade-overtrukken lakrids, samt nogle chokolader med citron og en lille portion slik. Mums, I love it! Faktisk tænker jeg, at passionsfrugt/ingefær saucen ville passe ret godt til en portion vietnamesiske forårsruller :o)

Tak for en super hyggelig aften piger, for de skønne gaver og for de søde ord både på instagram og blogs :o) I er SÅ søde :o)

8 kommentarer:

 1. Ja ja, den var måske ikke så pæn, men det er bare fordi jeg ikke går ind for det der minimalisme (og fordi jeg trængte tik at få noget ordenligt mad!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Minimalisme er også stærkt overvurderet ;o) Det var godt at kunne brødføde dig med lidt rigtig mad, du virkede som om det var tiltrængt! ;o)

   Slet
 2. Sikke en lækker omgang :D hmm måske manden min kan lide forårsruller vietnam-style... må prøve det en dag... og super dejlige værtindegaver! Det er altid rart med bare lidt forkælelse og det må man da sige, der er med den samling der ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o) Du skulle næsten prøve - det er nok lidt enten eller, men vi er i hvert fald ret begejstrede her i huset :o) Forkælelse er ikke så ringe endda ;o)

   Slet
 3. Yum, vietnamesiske forårsruller er bare altid så lækkert, især med forskellige slags dip til - yumyum. Og sikke dejlige værtindegaver, du har fået høstet dig :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er super lækre sådan nogle vietnamesiske forårsruller - det bliver i hvert fald ikke sidste gang jeg laver dem :o)

   Værtindegaverne var som altid skønne - gaver fra madinteresserede personer er altid godt :o)

   Slet
 4. Uuuhm, savle savle. Tak for sidst ;)

  Kan snart ikke vente mere på den dessert/is opskrift :) Yuuuuum!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, hvor er du sød :o) Selv tak for sidst :o)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...