onsdag den 15. maj 2013

Spaghetti & turkey meatballs

I mandags var det vanen tro tid til filmquiz. Denne gang fik vi heller ikke pizza, men derimod en enormt lækker omgang kalkun kødboller og pasta. Det smagte super godt, og var et stort hit hos både store og små :o) Opskriften fandt jeg hos Blissfully Delicious, men ændrede en del i den. Dog var det som sagt en virkelig lækker opskrift, og jeg glæder mig allerede til at lave den igen :o)


Kalkun kødboller med tomatsauce og pasta (Blissfully Delicious)
ca. 4 pers.

ca. 75g ciabattabrød, uden skorpe i tern
85ml sødmælk
500g hakket kalkunbryst, eller 500g halkunbryst du selv hakker
100-125 g af en god fersk pølse
50-60g parmaskinke
50g fintrevet fast ost, fx. Herregård
½ tsk tørret oregano
½ tsk tørret basilikum
½ tsk chiliflager
1 tsk salt
friskkværnet peber
1½ spsk olie
ca. 1 liter blendede tomater
1 letpisket æg
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 tsk timian
1 tsk basilikum
500g spaghetti
friskrevet parmesan

Forvarm ovnen til 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Put brødternene i en foodprocessor og kør dem indtil det er store krummer. Hæld krummerne i en lille skål og hæld mælken over. Lad det stå i 5 minutter.

Hak kalkunkødet i foodprocessoren, og hæld det i en stor skål. Tilsæt pølsefarsen, parma skine, revet ost, brødblandingen, basilikum, oregano, chiliflager, salt og peber og rør det godt sammen. Brug evt. hænderne. Tilsæt 1½ spsk olie og ægget og rør det sammen indtil det bliver en fast fars.

Form kødboller på 4-5 cm i diameter og læg dem på bagepladen. Pensl dem med lidt olie eller spray ovenpå dem med en oliespray


Bag kødbollerne i den forvarmede ovn i ca. 35-40 minutter. Vend dem evt. halvvejs.

Mens kødbollerne er i ovnen, laves saucen. Pil løg og hvidløg og blend det helt fint i en minihakker. Hæld det i en stor gryde med lidt olie og svits i et minuts tid. Tilsæt blendet tomat og krydderier, og lad det simre indtil kødbollerne er færdige.

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Når kødbollerne er færdige tages de ud af ovnen og tilsættes til tomatsaucen. Server straks med den kogte pasta og en drys friskrevet parmesan på toppen.Det var virkelig en lækker omgang! I følge opskriften skulle der egentlig frisk persille i kødbollerne, men jeg undlod i tilfælde af rester, men dem blev der ingen af, så jeg kunne sagtens have tilsat persille, men det gjorde nu ikke noget for det smagte fantastisk uanset :o)

8 kommentarer:

 1. Det ser lækkert og børnevenligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det _var_ også meget lækkert og børnevenligt :o)

   Slet
 2. Hvaaaa? Har du tilfældigvis en nedfrosset portion man lige kunne komme forbi og hente senere!? :) Mums hvor ser det lækkert ud - og skøn med lidt variation med kalkunen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorry :o( Der blev næsten spist op, og der var ikke noget til rester til fryseren :o( Ellers skulle jeg nok have gemt det til dig ;o) Det smagte SÅ godt, og ja, det var cool med lidt variation

   Slet
 3. kan nemt forestille mig, de er gode de der.....

  SvarSlet
  Svar
  1. De var SÅ lækre! De skal helt sikkert på menuen herhjemme igen :o)

   Slet
 4. Uhm hvor ser det lækkert ud Camilla! Jeg bliver simpelthen nødt til lige at vide, hvor de fine spiralspaghettier er fra? Og dejligt at se at du heller ikke har lagt hvid pasta på hylden - det smager jo bare bedre! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også enormt lækkert! Øh, jeg tror nok at de er fra Brugsen - en blå og gul pose...

   Hihi, jeg er og bliver nok bare mest vild med hvid pasta ;o) Jeg har prøvet nogle stykker fuldkorn, som var okay, men jeg synes også, at det kommer an på tilbehøret...

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...