torsdag den 16. maj 2013

Chokolade cheesecake med oreos og dulce de leche

I søndags, hvor jeg som nævnt lavede de skønne citron-marengs cupcakes til sammenskudsgilde lavede jeg også den læææækreste cheesecake. Jeg var i tvivl om, hvorvidt alle de andre kunne lide cheesecake, og det var derfor jeg lavede lavede cupcakes'ne også. Jeg tror dog, at alle kunne lide den, og den var virkelig også helt fantastisk! :o)

Jeg fandt "naturligvis" opskriften på en amerikansk blog, Sugary Sweets, og her da jeg havde taget billederne kunne jeg se, at mine billeder var næsten identiske med originalen, men begge hold er også meget enkle ;o) Jeg var lidt i tvivl om, hvor meget jeg skulle lave, og valgte derfor at lave en halv gang ekstra, så det blev en meget stor cheesecake, og det påvirkede også tiden i ovnen, men det færdige resultat blev rigtig godt!

Chokolade cheesecake med oreos og dulce de leche
1 27cm springform, til ca. 12-14 personer

bund:
375g oreos
50g smeltet smør
70g sukker

cheesecake:
750g flødeost, ikke light
480g sukker
3 æg
175 ml piskefløde
1 spsk vaniljesukker
260g chokolade - jeg brugte 100g lys og 160g mørk

1-1½ dåse dulce de leche (dog kun kogt 3 timer)

Forvarm ovnen til 150 grader. Beklæd en 27cm springform med bagepapir. Kør oreos, sukker og smeltet smør i en foodprocessor indtil det er blendet fint. Hæld krummerne over i springformen og tryk det godt ned. Bag i ovnen i 10 minutter. Tag den derefter ud og lad den køle helt af.

Smelt chokoladen over vandbad og stil den til side. Pisk flødeost, vaniljesukker og sukker sammen indtil det er godt blandet. Tilsæt æggene et af gangen og rør indtil æggene netop er blandet i. Bland piskefløden i, og derefter den smeltede, let afkølede chokolade. Hæld blandingen over bunden og bag den i ovnen i 2-2½ timer (ja, det er længe!!). Når den er færdigbagt (dvs.der ikke sidder noget fast på en kødnål), tages den ud af ovnen og afkøles i køleskabet stadigvæk i formen. Fjern først formen når den er helt kold.

Hæld til sidst dulce de leche på toppen og pynt evt. med lidt glimmer - bare fordi alt er bedre med glimmer :o) Opbevar på køl indtil den skal serveres.
    Hvis du laver 1/3 af portionen passer den til en springform på ca. 15 cm, og skal kun bages i ca. 50 minutter.


    10 kommentarer:

    1. ARJ! Ikké spor flinkt at poste sådan et billede, uden akut at levere smagsprøver ud!
     Det ser SÅ lækkert ud - eeeelsker cheesecake, og den her version lyder bare ekstra svinsk og skøn.

     - Anne

     SvarSlet
     Svar
     1. Sorry ;o) Suk, den var også sååååååååå god! Jeg er også helt deprimeret her nu hvor jeg kigger på billederne igen, at der ikke er mere tilbage... for den var nemlig fantastisk!

      Slet
    2. Kors hvor ser den lækker ud! Ikke lige det smarteste at sidde og kigge på her fra morgenen af, når man er gravid og lige har spist morgenmad, men SAGTENS kunne klemme lidt mere ned - så hvorfor ikke denne skønhed! Uhmmmm savle savle savle! og det er faktisk til trods for at jeg aldrig har smagt en cheesecake...

     SvarSlet
     Svar
     1. Beklager ;o)

      Det var en virkelig lækker kage! Hvis du aldrig har smagt cheesecake kan jeg klart anbefale denne, selvom det jo ikke som sådan er er klassisk cheesecake... men det var sååååå god :o)

      Slet
    3. Hvordan slår man alle mine favorit ting sammen til én? Man laver sådan en her self! Elsker også amerikanske blogs, de laver nogle sindssyge ting derovre ;)

     SvarSlet
     Svar
     1. Hihi, nemlig! Det blivert ikke meget bedre end det :o) De amerikanske opskrifter her helt sikkert temmelig overdrevne nogle gange, men nogle gange er det hvad der skal til ;o)

      Slet
    4. OMG Camilla!!! Jeg tror jeg drukner i mit eget mundvand - Nøj hvor ser den lækker ud! Jeg elsker cheesecake og jeg elsker caramel, What not to like?

     - Maj :D

     SvarSlet
     Svar
     1. Hihi, det håber jeg virkelig ikke!!! Den var SÅ lækker, jeg var helt ovre det! Hvis du elsker cheesecake og karamel, må du klart prøve den!

      Slet
    5. halløjsa sikke dejlig den ser ud det må jeg nok sige! men vil lige spørge om man kunne lave den uden karamel eller vil den ikk smage så godt uden karamel? :)

     SvarSlet
     Svar
     1. Tak :o) Den smagte også vidunderligt! Jeg tror såmænd sagtens, at man kan lave den uden karamel. Det vil naturligvis være en anden smagsoplevelse, men jeg tror stadig, at den vil smage skønt :o)

      Slet

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...